Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

З обласного бюджету планують виділити 177 млн грн на реалізацію державних гарантій медичного обслуговування населення

2 травня під головуванням Людмили Овчаренко відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення.

У засіданні взяли участь заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, заступник голови обласної державної адміністрації Олег Пругло, депутати обласної ради: Марина Рябокінь, Олександр Гаркавенко, Мирослава Василенко, Лариса Сухопар, Анатолій Яненко, заступник керівника апарату – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Оксана Черкас, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних комунальних підприємств.

Депутати розглянули та схвалили проект рішення обласної ради «Про затвердження обласної Програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Полтавської обласної ради на 2019 рік».

За словами директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктора Лисака, передбачені програмою понад 177 млн грн будуть спрямовані для впровадження в області пілотного проекту з реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги.

У порядку контролю комісія ознайомилася зі станом реалізації Програми зайнятості населення Полтавської області на 2018-2020 роки за підсумками 2018 року.

Як доповіла директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва, за сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 48,2 тис. осіб, що майже на 3% більше, ніж у 2017 році. В цілому, чисельність безробітних, які перебували на обліку у 2018 році, була меншою, ніж кількість доступних вакансій.

Серед пріоритетних напрямків роботи обласного центру зайнятості – працевлаштування воїнів АТО. Саме тому депутати підтримали внесення змін до Програми зайнятості населення Полтавської області на 2018-2020 роки, які передбачають створення нових робочих місць для цієї категорії населення.

На комісії було розглянуто питання щодо звітів керівників підприємств галузей охорони здоров’я та соціального захисту про виконання показників ефективності використання майна і прибутку, а також майнового стану.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмили Корнієнко, всі виділені у 2018 році кошти були освоєні. Нагальним залишається питання щодо функціонування закладів інтернатного типу у створених ОТГ. У контексті даного питання, комісія рекомендувала Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації направити листи в кожну об’єднану громаду з пропозицією створити такі заклади та забезпечити на місцях необхідний догляд за одинокими і пристарілими особами.

Також депутати заслухали інформацію виконуючого обов’язки директора ПОКП «Полтавафарм» Дмитра Майбороди щодо фінансового стану підприємства. За результатами обговорення було вирішено створити робочу групу для докладного вивчення ситуації та пошуку оптимальних шляхів подолання фінансової кризи.

У ході засідання було затверджено звіт постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення за 2018 рік, розглянуто інші питання.

Перейти до вмісту