Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Понад 95 млн грн аліментів – результат роботи державних виконавців Полтавщини за 4 місяці 2019 року

#ЧужихДітейНеБуває – під таким девізом невпинно працюють держані виконаці нашої області, аби захистити права кожного маленького полтавця.

«На сьогодні ми маємо понад 23 тисячі виконавчих проваджень про стягнення аліментів. Аби забезпечити їх виконання, державні виконавці докладають чимало зусиль. Понад 1,2 тис. протоколів направлено до суду з метою притягнення боржника до суспільно корисних робіт. Винесено понад 21 тис. постанов про тимчасове обмеження неплатника аліментів у праві виїзду за кордон, керувати транспортним засобом, полювати та користуватися зброєю», – розповів очільник юстиції Полтавщини Олег Тимченко.

Іншим важелем впливу на боржників є накладеня штрафу на суму заборгованості у розмірі від 20 до 50% в залежності від терміну несплати. На сьогодні понад 1,3 млн грн штрафних санкцій стягнуто з неплатників Полтавщини. Завдяки виконанню суспільно кориснмх робіт на користь дітей перераховано понад 140 тис. грн аліментів.

«Загалом за 4 місяці 2019 року державні виконавці області стягнули понад 95 млн грн аліментів, з яких 42 млн грн саме завдяки дії законів #ЧужихДітейНеБуває», – зауважив Олег Тимченко.

Перейти до вмісту