Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині стартує ювілейний еко-фестиваль “Лель” (ФОТО)

У Семенівському районі на території Криворудського дендропарку (с. Крива Руда) сьогодні, 11 травня, розпочався Всекраїнський еко-фестиваль “Лель”. Цьогоріч мистецька еко-толока «Лель» відбувається вдесяте. Ювілейний фестиваль триватиме два дні: 11 та 12 травня.

Творчі колективи та сольні виконавці змагатимуться номінаціях: краща естрадна пісня; краща авторська пісня; краща народна пісня; краще акапельне виконання пісні; краще декламування авторського вірша. Також визначать кращий весільний рушник та кращий виріб серед майстрів народної творчості.

Головна умова фестивалю – твори повинні відповідати девізу фестивалю «З любов`ю до природи, з любов`ю до України» та звучати українською мовою.

Для гостей свята обіцяють не лише задоволення від прослуховування живої української музики, віршів, споглядання майстерних виробів, а й передбачені частування польовою кашею.

Довідково. Фестиваль “Лель” започаткував фермер-ентузіаст із хутора Василяки Семенівського району, зараз депутат Полтавської обласної ради Володимир Ярошенко. Його мета – привернути увагу до мальовничої, але дещо занедбаної тоді місцевості — Криворудського дендропарку. Вже за рік фестиваль мав статус обласного, а незабаром вийшов на всеукраїнський рівень.

Перейти до вмісту