Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині будуватимуть майданчики вагового контролю вантажних автомобілів

На сьогодні в Полтавській області працює два пересувні вагові комплекси та 10 майданчиків вагового контролю вантажних автомобілів. Однак, як зазначив начальник Управління інфраструктури облдержадміністрації Сергій Марчишинець, цього не достатньо.

«Нині потрібно не лише ремонтувати та відновлювати дороги, а й належним чином їх зберігати. У нас існує проблематика щодо дотримання вагових параметрів. Також постає питання щодо будівництва вагових майданчиків. Та мережа, що існує, є недостатньою»,– розповів Сергій Марчишинець.

Цього року для боротьби з перевантаженням фур на дорогах планують побудувати майданчики для проведення вагового контролю, габаритно-вагові комплекси, повідомили у Полтавській ОДА. Так 5 майданчиків облаштують на автошляхах, якими опікується ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області». Зокрема в Великобагасанському районі біля села Поділ. Також біля села Орлик Кобеляцького району, на автодорозі Шишаки-Сагайдак-Поділ, Селещина-Світлогірське-Кам’янське, Гадяч-Опішня, Кременчук-Горішні Плавні.

Також Служба автомобільних доріг в Полтавській області в межах реконструкції дороги Н-31 облаштує два майданчики: один майданчик на автотрасі Полтава – Олександрія та один – на автодорозі Дніпро – Решетилівка в Кобеляцькому районі. Нині йде підготовка до будівництва ГВК на ділянці Н-08 Бориспіль-Маріуполь.

Перейти до вмісту