Ви тут:
ВИБОРИ 2019 Суспільство ТОП-новина 

Вибори – 2019: оприлюднили результати національного екзит-полу

За першими результатами опитування виборців найбільше голосів набрав Володимир Зеленський.

За інформацією «24 каналу», перші результати опитування екзит-полу оголосили о 20:00 – одразу після закриття виборчих дільниць.

Згідно з оприлюдненими даними, станом на 18:00 за Володимира Зеленського віддали свій голос 73.2% виборців, а за чинного голову держави, Петра Порошенка, – 25.3%. Зіпсували бюлетені – 1.5%

Остаточні дані екзит-полу оголосять о 22.00.

Національний екзит-пол-2019 спільно проводили три соціологічні агентства: фонд “Демократичні ініціативи”, КМІС та Центр Разумкова. Вони опитали близько 17 тисяч виборців на виході з 400 дільниць. Адреси дільниць, на яких працює екзит-пол, заздалегідь не розголошувались, щоб уникнути фальсифікацій.

На кожній виборчій дільниці працювало 2-3 особи. Усього було задіяно близько 1000 інтерв’юерів, які пройшли спеціальне навчання. 

Вибори Президента України 2019 — чергові, сьомі за рахунком з моменту здобуття незалежності Україною в 1991 році, вибори Президента України, перший тур яких відбувся 31 березня 2019 року, згідно із затвердженим Центральною виборчою комісією України календарним планом виборів. Вибори президента України обійшлись держбюджету у 2,4 млрд гривень.

За результатами першого туру до другого вийшли Володимир Зеленський та Петро Порошенко. Обидва кандидати проголосували сьогодні о першій половині дня.

Нагадаємо, раніше зафіксували порушення на полтавських дільницях.

Перейти до вмісту