Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Другий тур виборів: на Полтавщині зафіксували перші порушення

На Полтавщині від початку голосування «Опора» фіксує проблеми з матеріально-технічним забезпеченням виборчих дільниць, зокрема з необхідною кількістю виборчих скриньок, а також з недостатньою кількістю виборчих бюлетенів.

Як розповіли у «Опорі», згідно з частиною 7 статті 71 ЗУ «Про вибори Президента» виборчі бюлетені для кожної виборчої дільниці виготовляються у кількості, що на 0,5 відсотка перевищує кількість виборців, які включені до списку виборців на виборчій дільниці, з можливим відхиленням зазначеної кількості з урахуванням кратності розміщення виборчих бюлетенів у межах поліграфічного листа при їх виготовленні.

ДВК №530454 (с. Лука, Лохвицький район) – 368 бюлетенів, стільки ж як і виборців;

ДВК №530041 (м. Гадяч) – 1594 виборців та 1632 бюлетеня;

ДВК №530998 ( м. Горішні Плавні) – 2122 виборців, отримано 2112 бюлетенів.

Окрім того зафіксовані проблеми з матеріально-технічним забезпеченням.

Згідно з частиною 3 статті 74 Закону України «Про вибори Президента» приміщення для голосування повинно бути обладнане достатньою кількістю кабін (кімнат) для таємного голосування. Для малих виборчих дільниць кількість таких кабін (кімнат) повинна бути не менше двох, для середніх – не менше чотирьох, для великих – не менше шести. Розміщення обладнання у приміщенні для голосування планується таким чином, щоб місця видачі виборчих бюлетенів, вхід і вихід з кабін (кімнат) для таємного голосування, виборчі скриньки були у полі зору членів дільничної виборчої комісії та осіб, які відповідно до цього Закону мають право бути присутніми в приміщенні для голосування.

Також, згідно з частиною 4 цієї ж статті кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок – великих (стаціонарних) та малих (переносних). Виборчі скриньки мають розміри і виготовляються з прозорого матеріалу, які визначаються Центральною виборчою комісією. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох великих та двох малих виборчих скриньок, середня – не менше трьох великих і двох малих скриньок, велика – не менше чотирьох великих і трьох малих скриньок. Виборчі скриньки встановлюються у приміщенні для голосування так, щоб виборці при підході до них мали можливість проходити через кабіни (кімнати) для таємного голосування.

ДВК № 531208 (м. Полтава, велика) – 5 кабін для голосування, 2 переносні скриньки;

ДВК №531258 (м. Полтава, велика) – 5 кабін, 2  переносні скриньки, одна з яких  несправна;

ДВК № 531234 (м. Полтава, велика) – 2 переносні скриньки, одна з яких несправна;

ДВК № 530761  (с. Тахтаулове, Полтавський район, велика) – 3 стаціонарних скриньки та 2 переносні;

ДВК №531177 (м. Полтава, велика) – 4 кабінки для голосування;

ДВК № 531154 (м. Полтава, велика) – 5 кабінок, 2 переносні скриньки;

ДВК № 531265 (м. Полтава, мала) – 1 стаціонарних скринька;

ДВК №530454 (с. Лука, Лохвицький район, мала) – 1 стаціонарна скринька, ще одна неушкоджена, опечатана та перевернута.

Перейти до вмісту