Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Вперше відбудеться регіональний конкурс “Благодійна Полтавщина -2018”: розпочався прийом заявок

У рамках Національного конкурсу “Благодійна Україна” вперше на Полтавщині відбудеться регіональний конкурс “Благодійна Полтавщина” спільно з БФ “Карітас Полтава”. Брати участь зможуть благодійники, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2018 року.

Мета конкурсу — розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

“Закликаємо полтавських благодійників долучатись до конкурсу, заповнити конкурсну заявку і отримати Янгола добра — всеукраїнської відзнаки благодійника. Серед вимог – вирішення конкретної суспільної проблеми; кількість осіб, які отримали допомогу; якісні зміни, які відбулись після надання допомоги; довготривалість результатів; інноваційність допомоги”, – розповіла координатор конкурсу “Благодійна Полтавщина-2018” Алла Раковецька.

Цьогоріч переможців визначатимуть в 16-х основних, 3-х індивідуальних та 4-х спеціальних номінаціях.

Основні номінації:

1. Благодійність великого бізнесу;
2. Благодійність середнього та малого бізнесу;
3. Корпоративна благодійність;
4. Колективне волонтерство;
5. Всеукраїнська благодійсність;
6. Регіональна благодійність;
7. Місцева благодійність;
8. Благодійність в охороні здоров’я;
9.Благодійність в освіті та науці;
10. Благодійність в культурі та мистецтві;
11. Благодійність в соціальній сфері;
12. Благодійність в захисті України;
13. Благодійність неурядового сектору;
14. “Добро починається з тебе”;
15. Благодійна акція року;
16. “Платформа добра”.

Індивідуальні номінації:
1. Благодійник року;
2. Волонтер року;
3. Меценат року.

Спеціальні номінації:
1. Народний благодійник;
2. Медіа про благодійність;
3. Благодійність медіа;
4. Допомога з-за кордону.

Заповнену заявку (у форматі word) та додаткові до неї матеріали в електронному вигляді необхідно надіслати на електронну адресу Національного конкурсу “Благодійна Україна-2018”: [email protected] до 15 березня 2019 року. Додавати можна фото, звіти, коментарі, всю інформацію, що підтверджує благодійну діяльність, рекомендаційні листи, відео, сюжети.

Про деталі нагородження стане відомо після 20 березня, коли закінчиться офіційний прийом заявок. Буде урочиста церемонія нагородження на міському рівні, згодом повідомлять час, місце, програму нагородження і спеціальних гостей.

Також БФ “Карітас Полтава” з січня 2019 року розпочав новий проект “Полтава доброчинна”, у рамках якого розпочала роботу “Школа волонтерів”.

“У цій школі вчимося розуміти природу волонтерства та законодавчі підстави цієї діяльності в Україні. Також знайомимо наших студентів з викликами суспільства у полтавському регіоні і вивчаємо SWOT-аналіз як необхідний метод дослідження проблеми, яку збираємось вирішувати. Щоб подолати наслідки і причини, потрібно готувати волонтерів і давати знання з різних напрямків. Випускники “Школи волонтерів” отримують офіційні посвідчення”, – коментує координатор проекту “Полтава доброчинна” БФ “Карітас Полтава” Оксана Лашенкова.

Перший набір “Школи волонтерів” вже розпочав заняття, приєднались 24 учасники віком від 16 до 55 років. Загалом, у 2019 році планують організувати два набори слухачів.

Перейти до вмісту