Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині розробляють програму підтримки науки та інновацій, якої не має жодна область в Україні

Наразі Департамент освіти і науки Полтавської облдержадміністрації працює над розробкою цільової програми розвитку науки в Полтавській області. Про хід її підготовки говорили на засіданні постійної комісії Полтавської обласної ради з питань освіти, науки та культури.

“Такої програми розвитку науки та інновацій в області на сьогодні не має жодна область в Україні. Це наша спільна ініціатива з Департаментом освіти і науки. Ця програма передбачає підтримку наукового сектору області. Наука є рушійним фактором розвитку всіх продуктивних сил, вона диктує подальший розвиток усіх галузей економіки. З боку місцевого бюджету ми маємо створити максимально сприятливі умови та долучитися до фінансування проектів, які розробляються науковцями нашої області”, – сказав голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури Сергій Шевчук.

Читайте також: Комісія Полтавської облради з питань освіти, науки та культури розглянула питання перейменування шкіл-інтернатів

Наразі ця програма перебуває на стадії обговорення. Рішення про її розробку профільна комісія прийняла в червні минулого року. Готує документ Департамент освіти і науки Полтавської облдержадміністрації.

“Департамент освіти і науки на сьогодні розробив уже дві програми: “Опікуємося освітою” та Програму національно-патріотичного виховання. Зараз ми працюємо над розробкою програми інноваційної діяльності. Маємо заклади освіти, установи, де є такі інновації. Тому необхідно їх підтримати”, – зауважила директор Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Олена Харченко.

На наступному засіданні профільної комісії депутати мають намір вже погодити дану програму та винести її на розгляд сесії.

Перейти до вмісту