Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавські перевізники пропонують нову вартість проїзду

Перевізники вже не говорять про тариф у 8 грн. Вони промоніторили соцмережі, вивчили усі коментарі та реакції полтавців і зрозуміли, що готові знизити вимоги – до 6 грн. Цей тариф не є економічно обгрунтованим, але реально можливий для полтавців. Як передає кореспондент ОКІА “Новини Полтавщини”, про це заявила Асоціація перевізників Полтавщини на брифінгу біля міської ради.

– Усі перевізники Полтави проаналізували ситуацію. Ми розуміємо, що для жителів Полтави 8 грн буде багато і пропонуємо компромісне рішення – це проїзд по 6 грн. Це хоч якось допоможе вижити перевізникам. Ми звернулись до влади. Далі – рішення за ними. Ми хочемо робити комфортні перевезення, і це наше консолідоване рішення. Зараз з нами розмовляють тільки мовою ультиматуму. З нами розривають договори, надсилають попередження. Але є складові, які ніхто з нас не може змінити – ціни на паливо і т.д. Хліб не може коштувати дешевше, ніж інгредієнти. У Кременчуці – 6 грн, в інших обласних центрах таких цін, як у нас, теж немає, – сказав перевізник Юрій Лупаєнко.

Як зазначив директор ТОВ Євробус-Полтава Михайло Костол, пропозицію влада міста почула.

– Влада міста поки що думає чи цікаво це буде. Ми чекаємо рішення. З 1 січня піднімається мінімальна заробітна плата. Це ми скасувати не можемо. Відповідно, податки зростуть, і затрати також. Тому ми вже фізично не зможемо обслуговувати місто. На даний час діалогу немає.

Чи будуть і надалі страйки, як сьогодні, перевізники не відповіли.

Нагадаємо, що раніше секретар міської ради Полтави Олександр Шамота висловив свою позицію і бачення ситуації щодо підвищення вартості проїзду у міському транспорті та страйку перевізників.

Перейти до вмісту