Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві планують збільшити вартість проїзду в громадському транспорті

На розгляд сесії Полтавської міської ради, яка відбудеться 21 грудня, виноситимуться питання про збільшення вартості проїзду у громадському транспорті міста до 5 грн. Відповідний проект рішення оприлюднили на сайті Полтавської міськради.

У розділі “Документи для обговорення” з цього приводу опублікували два проекти рішень виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів міським електричним транспортом-тролейбусом» та «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у пасажирському транспорті м. Полтава».

Згідно з документами, планують підвищити проїзд у громадському транспорті до 5 грн в автобусах та до 3 грн у тролейбусах. Учні і студенти в автобусах “Полтаваелектроавтотранс” при наявності відповідного квитка (учнівського або студентського) можуть сплачувати 4,50 грн. З тарифом у 3 грн в тролейбусах “Полтаваелектроавтотранс” проїзний квиток на місяць може коштувати:

▪ для учнів шкіл – 45,00 грн на місяць;
▪ для студентів денної форми навчання – 60,00 грн на місяць;
▪ для громадян – 120,00 грн на місяць;
▪ для службових поїздок працівників підприємств, установ та організацій – 180,00 грн.

Нагадаємо,21 грудня, о 10:00 відбудеться засідання позачергової двадцятої сесії Полтавської міської ради сьомого скликання.

Протягом місяця з дати опублікування у відділ тарифної політики та моніторингу цін управління соціального розвитку та відділ з питань транспортних перевезень та зв’язку можна надсилати письмові пропозиції та зауваження з цих питань.

Нагадаємо, на початку грудня полтавські перевізники вимагали підвищити тариф у громадському транспорті до 8 грн. Оскільки влада на таку пропозицію не пішла, перевізники почали влаштовувати акції протесту – зранку не випускали транспорт на маршрути. Зрештою перевізники запропонували новий тариф у 6 грн.

 

Перейти до вмісту