Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Піщанській сільській раді щосереди започаткували Дні служби зайнятості

У кабінеті сільського голови Піщанської сільської ради Решетилівська районна філія Полтавського обласного центру зайнятості провела виїзну консультацію для жителів села.
Як повідомили у Полтавському обласному центрі зайнятості, директор філії Оксана Ласько та фахівець з питань зайнятості І категорії відділу організації працевлаштування населення Юлія Джос на початку заходу розповіли про актуальні вакансії на ринку праці регіону для жителів села Піщаного в межах транспорної доступності та де є підвіз роботодавцями до місця роботи, а також ознайомили учасників із вакансіями регіонів, що забезпечують проживанням. Також розповіли про можливість працевлаштування, проходження професійного навчання, отримання матеріальної допомоги для відкриття власної справи, ознайомили з умовами пілотного проекту Міністерства соціальної політики України «Рука допомоги», який реалізується за підтримки Світового банку в рамках соціальної підтримки населення. Надали інформацію про можливість розпочати бізнес сприяння Міжнародної організації з міграції за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький Банк Розвитку KfW.

“Жителі сільської місцевості мають багато труднощів при вирішенні проблем зайнятості та працевлаштування. Це пояснюється багатьма причинами: особливостями регіонального ринку праці, станом сільського господарства, транспортного сполучення, менталітетом сільського жителя. Важливим психологічним фактором є максимальна відкритість та доступність під час виїзних акцій. Спілкування є зручним та невимушеним, немає бар’єру офіційності, підійшов, поспілкувався та отримав консультацію чи інформацію з питань, які найбільш турбували, інформаційні матеріали, буклети”, – йдеться у повідомленні центру зайнятості.

День служби в Піщанській сільській раді вирішили проводити кожної середи жовтня 2018 року з 10 до 12 години.

Перейти до вмісту