Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники проводять профілактичні рейди пляжами Полтавщини (ФОТО)

З початку року на водоймах Полтавщини загинули 47 людей, з них 8 дітей. З метою попередження загибелі громадян на водних об’єктах області, фахівці Служби порятунку «101» активно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу в місцях масового відпочинку людей на воді.

Так, учора рятувальники разом з працівниками поліції провели рейд на пляжах Подільського району міст Полтава та Горішні Плавні, а днями раніше співробітники ДСНС провели профілактичні бесіди з мешканцями Глобинського, Чутівського, Гадяцького, Кобеляцького, Котелевського, Лубенського, Машівського, Чорнухинського, Шишацького та Великобагачанського районів. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Під час спілкування з громадянами рятувальники наголошували, що нехтування елементарними правилами безпеки часто стає причиною трагічних наслідків. Основними причинами нещасних випадків з людьми на воді є купання та перебування на території водоймищ в нетверезому стані, купання в необладнаних для цього місцях: ставках, озерах, водосховищах, малих річок з відсутністю на них спеціальних пляжів, купання у заборонених місцях, де встановлено відповідні таблички про заборону купання, необережне поводження у воді під час пірнання, стрибки з «тарзанки» та відсутність належного нагляду за дітьми при перебуванні їх у водоймищах.

Для того, щоб люди не забували та дотримувалися елементарних правил поводження на водних об’єктах, фахівці Служби порятунку вручали громадянам тематичні листівки.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, а саме:

Купатися вранці або ввечері, коли відсутня загроза перегрівання на сонці.

Плавати у воді не більше 20-ти хв. Час перебування у воді слід збільшувати поступово, починаючи з 3-5 хв.

Не пірнати у воду після тривалого перебування на сонці.

Не заходити у воду в стані алкогольного сп’яніння.

За відсутності належно обладнаного пляжу треба обирати безпечне для купання місце з некрутим схилом та твердим і чистим дном.

У воду заходити обережно, не поспішаючи. Не пірнати в незнайомих місцях.

Не запливати далеко від берега, особливо за буї, з огляду на існування ризику не розрахувати власні сили.

На надувних матрацах й іграшках треба плавати дуже обережно. Адже вітром їх може віднести далеко від берега або накрити хвилею. Також із такого матрацу чи іграшки несподівано може вийти повітря, внаслідок чого засіб втратить властивість триматися на воді.

Полтавців закликають бути пильними і пам’ятати, що від знання і дотримання правил безпечної поведінки залежить не лише ваше життя, а й безпека ваших близьких та рідних.

Перейти до вмісту