Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Єдина в Україні соціальна акція продовжується: полтавські діти та молодь з інвалідністю відпочивають на узбережжі моря

Продовжується реалізація унікальної соціальної акції з оздоровлення дітей та молоді з інвалідністю. Сьогодні до узбережжя Азовського моря відправилась чергова група відпочивальників у супроводі одного з дорослих.

За ініціативи міського голови Полтави Олександра Мамая та підтримки депутатського корпусу, уже не перший рік проходить єдина в Україні соціальна акція з оздоровлення дітей та молоді з інвалідністю на морському узбережжі. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Тільки протягом цього літа встигли оздоровитись уже близько 900 чоловік. Нині оздоровчі тури продовжуться. Так, 14 серпня до моря виїхала наступна група відпочивальників. Традиційно, гарної дороги, яскравого відпочинку маленьким та юним туристам побажав міський голова Олександр Мамай. Мер зауважив, що це не просто відпочинок, а терапія, що приносить щонайбільший результат в багатьох аспектах:

– Відпочинок на морі надзвичайно корисний для будь-кого, а для дитини з інвалідністю – особливо. Морське повітря, солона вода позитивно діють на дитячий організм, наповнюють його силою. Окрім того, поїздка на море – це величезне джерело емоцій, які дитина невзмозі отримати сидячи постійно вдома та спостерігаючи за життям з вікна. Та найголовніше – це спілкування. Їдучи разом на море, разом відпочиваючи, граючись на узбережжі моря, діти розширюють своє соціальне коло. Вони вчаться спілкуватися, дружити. І це – найголовніше.

Цьогоріч, у рамках програми соціального забезпечення та соціального захисту населення Полтави «Турбота», з міського бюджету на проведення оздоровлення виділили більше 3 мільйонів гривень.

Перейти до вмісту