Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Полтавській місцевій прокуратурі обговорили стан протидії злочинності

23 серпня на координаційній нараді в Полтавській місцевій прокуратурі, під головуванням в.о. керівника Дениса Бондарця, керівники правоохоронних органів обговорили стан протидії злочинності на території міста Полтави та Полтавського району протягом I півріччя 2018 року.

Учасники наради констатували, що, загалом, вдалося досягти зниження рівня злочинності у Полтаві на 7%. Однак, у Полтавському районі рівень злочинності зріс на 10%. В той же час, менше зарєєстровано тяжких, у Полтавському районі – особливо тяжких злочинів. Знизилась кількість кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, у тому числі умисних вбивств, проти власності, зокрема крадіжок, розбоїв, грабежів, шахрайств, злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту, незаконних заволодінь транспортними засобами, проти громадського порядку.

У структурі злочинності 71% складають злочини проти власності, їх питома вага на рівні середньої по області.

Четверту частину від облікованих грабежів по області – складають злочини, вчинені на території міста Полтави. Кількість розбійних нападів по місту, складає третину від облікованих по області.

Як зазначив в.о. керівника Денис Бондарець, проблемним залишається питання профілактики злочинності. Необхідна більш тісна взаємодія між органами національної поліції, пробації та виконавчої влади. В умовах реформування нагальною є проблема у проведенні невідкладних профілактичних заходів з метою попередження злочинності, оскільки в м. Полтаві на 20% зросла кількість злочинів, вчинених особами, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності.

У той же час, протягом I півріччя 2018 року проведено ряд узгоджених заходів, спрямованих на підвищення ефективності боротьби зі злочинністю на території міста Полтави та Полтавського району. Так, спільними наказами Полтавської місцевої прокуратури та Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області оновлено склад 11 постійно діючих міжвідомчих робочих груп з питань координації діяльності правоохоронних органів міста Полтави та Полтавського району у сфері протидії злочинності та корупції, викриття та розслідування злочинів у сфері службової та економічної діяльності, у сфері грального бізнесу, розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних з пошкодженням об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів тощо.

З огляду на окреслену проблематику, члени наради прийняли ряд узгоджених заходів, спрямованих на підвищення ефективності боротьби зі злочинністю в місті Полтаві та Полтавському районі.

В.о. керівника місцевої прокуратури Д.Бондарець

Перейти до вмісту