Ви тут:
Суспільство Україна 

Розбудова кіберщита від гібридних агресій – одне з ключових питань для національної консолідації та міжнародної взаємодії, – Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов привітав організаторів і учасників ХХ Міжнародної науково-практичної конференції «Безпека інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах».

«Цей ювілейний міжнародний форум вкотре має продемонструвати консолідацію зусиль державних інституцій, наукової та фахової спільноти в розбудові безпекового комунікаційного простору України», – йдеться у привітанні, повідомляє прес-служба РНБО.

На переконання Секретаря РНБО України, ефективна система протидії кібератакам, кіберзлочинності, кібертероризму, активний розвиток державного контуру кіберзахисту та його масштабування на всю критичну інфраструктуру країни, розбудова кіберщита від гібридних агресій – одні із ключових питань для національної консолідації та міжнародної взаємодії.

Саме тому, зазначив він, першим на порядку денному Конференції є питання практичної реалізації Закону України «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України», який нещодавно набув чинності.

Турчинов нагадав, що цим законом закріплено фундаментальні принципи захисту національних інтересів України в кіберпросторі та гарантії кібербезпеки громадян і бізнесу, визначено основні вектори розбудови національної системи кібербезпеки, та закладено практичні механізми приватно-державної взаємодії для її реалізації.

Секретар РНБО України висловив переконання, що під час Конференції відбудеться конструктивний діалог, за підсумками якого ухвалюватимуться дієві практичні рішення.

Перейти до вмісту