Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрили новий Коворкінг-центр (ФОТО)

Сьогодні в приміщенні бібліотеки-філіалу №1, що за адресою вулиця Петра Юрченка, 11/2, відкрили Центр молодіжних ініціатив. Коворкінг-центр є малим проектом-переможцем 2017 року міської цільової програми «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі)». Полтавці надали перевагу створенню такої загальноміської локації, віддавши за реалізацію даного проекту понад 300 голосів. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

На відкриття до Коворкінг-центру завітала секретар міської ради Оксана Деркач. Вона зазначила, що подібних центрів у Полтаві повинно бути, і буде значно більше.

– Навіть в рамках Стратегії 2030 один із напрямків передбачає створення таких просторів. Мешканці мікрорайону мають можливість приходити сюди, спілкуватися, займатися хоббі та працювати, зокрема за комп’ютерами. На базі центру можна проводити різного роду заходи – навчання, тренінги. Хочу зазначити, що це важливе місце для організації дозвілля молоді, адже тут можна розвиватися, навчатися і просто відпочивати, – наголосила Оксана Деркач.

Автор проекту Галина Кулик розповіла про ідею створення центру:

– З’явилася ідея осучаснити нашу бібліотеку. Дізналися про «Бюджет участі», написали проект про створення на базі філіалу Коворкінг-центру. Тож, завдяки полтавцям, які підтримали нашу ідею, в Авіамістечку з’явився Центр молодіжних ініціатив,– зазначила Галина Кулик. – Хочу додати, що в планах ще створити в Центрі дитячий куточок та обладнати велопарковку на вулиці біля входу.

Директор бібліотечної системи Таміла Дузенко висловила щирі слова вдячності жителям мікрорайону та Полтави в цілому за те, що віддали свої голоси за проект створення Коворкінг-центру, який і отримав перемогу в «Бюджеті участі».

На відкритті центру також проходив майстер-клас від керівника гуртка кераміки обласного центру науково-техічної творчості учнівської молоді Ірини Ардашевої, представлена виставка виробів Заслуженого майстра народної творчості України, лауреата премій В. Г. Короленка, Самійла Величка Наталії Свиридюк.

На реалізацію проекту Коворкінг-центр (Центр молодіжних ініціатив) із міського бюджету виділено 204 тисячі гривень. Головний розпорядник коштів – управління культури Полтавського міськвиконкому, а координатором «Бюджету участі» є КО «Інститут розвитку міста».

Перейти до вмісту