Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Під час літніх канікул, у Кременчуці організують громадські оплачувані роботи для учнів та студентів

Під час літніх канікул, у Кременчуці організують громадські оплачувані роботи для учнів та студентів

2 березня виконавчий комітет Кременчуцької міської ради прийняв рішення «Про організацію громадських оплачуваних робіт для учнівської та студентської молоді під час літніх канікул та у вільний від навчання час у 2018 році у Кременчуці».

Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради, Кременчуцький міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді та Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості населення під час літніх канікул та у вільний від навчання час організовують громадські оплачувані роботи на підприємствах, в установах і організаціях міста для забезпечення тимчасового працевлаштування учнівської та студентської молоді, в першу чергу молоді, яка потребує особливої соціальної уваги та підтримки, які мають реєстрацію місця проживання на території Кременчука. Про це повідомили у міській раді.

До участі у громадських оплачуваних роботах під час літніх канікул та у вільний від навчання час залучаються діти віком від 14 до 18 років, а також молодь від 18 до 23 років – за умови навчання на денній формі навчання в навчальних закладах різних рівнів акредитації.

Також до участі у громадських оплачуваних роботах під час літніх канікул та у вільний від навчання час можуть бути залучені випускники 9-их та 11-их класів.

На неповнолітніх, які беруть участь у громадських роботах тимчасового характеру, поширюються державні соціальні гарантії, передбачені законодавством про працю України, зайнятість населення і загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Працевлаштування учнівської та студентської молоді здійснюється відповідно до банку даних дітей та молоді, які бажають взяти участь у громадських оплачуваних роботах, в порядку черговості подання документів. В першу чергу працевлаштовується молодь, яка потребує особливої соціальної уваги та підтримки.

Тривалість робочого часу неповнолітніх, які зайняті у громадських оплачуваних роботах, складає:

– у віці від 14 до 16 років не більше 24 годин на тиждень;
– у віці від 16 до 18 років – не більше 36 годин на тиждень;
– у віці від 18 років – не більше 40 годин на тиждень.

Відповідно до законодавства про працю України до трудових книжок учасників громадських оплачуваних робіт Кременчуцьким міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді вносяться записи про їх участь в таких роботах.

Кременчуцький міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді забезпечує підбір і направлення учнівської та студентської молоді у відповідності із заявками підприємств, установ, організацій та укладеними угодами.

Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості населення забезпечує підбір і направлення безробітних для здійснення догляду за неповнолітніми під час проведення громадських оплачуваних робіт та організації їх праці.

За більш детальною інформацією необхідно звертатися до Кременчуцького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді (вул. Академіка Маслова 15/4), телефон: 3-21-50

Перейти до вмісту