Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Заява керівництва Полтавської обласної ради щодо неконструктивної позиції фракції Опозиційного блоку

Заява керівництва Полтавської обласної ради щодо неконструктивної позиції фракції Опозиційного блоку

Сьогодні у засобах масової інформації розповсюдили заяву фракції Опозиційного блоку в Полтавській обласній раді щодо відкликання своїх голосів з питань, які були проголосовані 16 лютого під час третього пленарного засідання вісімнадцятої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання.

У зв’язку з цим вважаємо за необхідне заявити наступне.

Полтавська обласна рада діє в межах свої повноважень у повній відповідності до вимог чинного законодавства та діючого Регламенту. Будь-які звинувачення у «порушеннях» є надуманими та безпідставними.

Порядок голосування та місце проведення сесії обговорювалися на засіданні Президії обласної ради, у якому взяли участь представники  депутатських фракцій, у тому числі й від Опозиційного блоку. Відповідні рішення були затверджені на сесії. І знову ж таки, жодних застережень від Опозиційного блоку не було. Тому вдвічі дивно, що такі застереження з’явилися лише через три дні після закриття сесії.

Також нагадуємо, що чинне законодавство України та Регламент Полтавської обласної ради не передбачають механізму відкликання голосів після прийняття рішення. Тому заява фракції Опозиційного блоку є нічим іншим як банальною демагогією та струшуванням повітря.

Ми розуміємо причину, що зумовлює подібну поведінку фракції Опозиційного блоку: в ході пленарного засідання депутати від даної політичної сили проголосували за звернення облради до ОДА та місцевих рад з рекомендаціями вжити заходи для припинення публічного відтворення російської медіа-продукції. Вочевидь цей без перебільшення патріотичний крок міг викликати невдоволення вищого партійного керівництва та змусити їх виправдовуватися подібним чином.

Зі свого боку ми усіляко вітаємо будь-які патріотичні пориви, однак у подальшому рекомендуємо фракції Опозиційного блоку в Полтавській обласній раді бути все ж таки більш послідовними у відстоюванні національних інтересів, навіть перед своїм керівництвом.

Голова Полтавської обласної ради О. Ю. БІЛЕНЬКИЙ

Перший заступник голови Полтавської обласної ради Є. М. ХОЛОД

Заступник голови Полтавської обласної ради А. М. ХАНКО

Нагадаємо, що фракція Опозиційного блоку в Полтавській облраді відкликає свої голоси у зв’язку з порушеннями регламенту на сесії 16 лютого

Перейти до вмісту