Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві провели мистецьке свято “Біля старого фортепіано”

У Полтаві провели мистецьке свято “Біля старого фортепіано”

Днями співробітники Полтавського літературно-меморіального музею Панаса Мирного та працівники Полтавської обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного влаштували мистецьке свято “Біля старого фортепіано”.

На святі були відтворені події більш ніж столітньої давнини, коли в гості у Панаса Мирного побували Леся Українка, Олена Пчілка, Михайло Коцюбинський, Михайло Старицький, Гнат Хоткевич, Володимир Самійленко, Василь Стефаник, Микола Лисенко та Марія Заньковецька. Це було романтичне свято кохання і музики, повідомляють в Управлінні культури.

В ході театралізованого дійства глядачі дізнались про взаємини письменника з Марією Заньковецькою, Миколою Лисенком. Науковці представили історію кохання Панаса Яковича і його майбутньої дружини Олександри, зачитували фрагменти листів між закоханими. Актори дитячого театру «Полтавські балаболки» показали уривок з українського обряду сватання.

А ще на святі було багато музики. Класичні та народні мелодії виконували Софія Курінна, Наталія Новак, Євгенія Медяник, Наталія Орлова, Марина Полторапавлова.

Перейти до вмісту