Ви тут:
Відео Полтавщина прес-онлайн-конференція Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві відбудуться змагання силового екстриму «Богатирські ігри» (ВІДЕО)

У Полтаві відбудуться змагання силового екстриму «Богатирські ігри» (ВІДЕО)

30 вересня о 13:00 на Театральній площі у Полтаві відбудуться змагання силового екстриму «Богатирські ігри». Про організацію заходу говорили сьогодні нараді під головуванням заступника голови Полтавської ОДА  Романа Товстого, та на прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”.

Захід пройде у межах обласного етапу Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні «Рухова активність — здоровий спосіб життя — здорова нація».

Організатори — місцевий фітнес-клуб. Спонсори нададуть автомобілі для виконання силових вправ, а у кінці змагань для учасників та гостей свята виступить полтавський гурт «Pochep Beat».

— Це буде масовий захід, тому нам необхідно підготуватися. Подібні спортивні змагання проводимо не вперше. І до цього ніяких нарікань не було. Але ми маємо чітко все узгодити. До того ж, ми повинні всіляко підтримувати організаторів та сприяти проведенню таких змагань на Полтавщині, — сказав заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

Як розповів, під час прес-конференції, заступник начальника Управління — начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Михайло Габор, участь у змаганнях візьмуть спортсмени з усієї України. Зараз зареєструвалося вже 19 учасників.

— Одне з головних завдань — забезпечити безпеку на заході. Необхідно продумати найоптимальніше розташування огорожі, щоб на місці чергувала карета екстреної допомоги, — додав Роман Товстий.

Преможці змагань отримають Кубки та грошові винагороди. 

  • Навантаження на атлетів і вага знаряддя будуть десь на рівні чемпіонатів Європи. Наприклад, перенесення колодязя на відстань 20 метрів буде 380 кг. Будуть перекидати велику кулю бетонну 140-кілограмову. Учасників змагань відбирали за результатами трьох турнірів, – розповів майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу Денис Дубровський.

Також, за кілька годин до цього у центрі Полтави відбудеться інший масовий захід — «Наукові пікніки». На вулиці Соборності розгорнуть наметове містечко. На 25 локаціях студенти вищих навчальних закладів Полтави та області влаштують презентації на наукову тематику. Головна мета заходу — зацікавити молодь та школярів у науці, показати, що це пізнавально та корисно. Обидві події будуть вдалим доповненням одна одної.

Також в межах заходу організують виїзну торгівлю на місці проведення змагань. Перевірку всіх місць продажу забезпечить Головне управління Держпродспоживслужби у Полтавській області.

Нагадаємо, у Полтавській області вже не вперше проводять масштабні першості з силового спорту. Наприклад, минулого року у травні на Театральній площі спортсмени з різних областей України встановили Національний рекорд — перенесли залізобетонну карту країни вагою понад 3 тонни на відстань 25 метрів.

А цьогоріч на Сорочинському ярмарку відбувся Міжнародний чемпіонат “Strongmen games”.

Про що ще йшлося під час прес-конференції дивіться у ВІДЕО





 

Перейти до вмісту