Ви тут:

Арештували на 60 діб екс-голову Податкової Полтавщини

Арештували на 60 діб екс-голову Податкової адміністрації Полтавщини

Апеляційний суд м. Києва задовольнив апеляційну скаргу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України щодо обрання запобіжного заходу екс-посадовцю, який раніше обіймав посаду голови ДПА в Полтавській області Володимиру Задорожному.

Як повідомили у Генпрокуратурі України, замість застави суд визначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак залишив можливість внести заставу у розмірі 10 млн грн.

За попередніми даними слідства, злочинна діяльність підозрюваного нанесла збитки державі на загальну суму понад 2 млрд 460 млн грн, — додали у відомстві.

Окремим предметом дослідження слідчих стане рівень доходів вказаного громадянина. Оскільки загальна вартість майна підозрюваного та його родини сягає понад 20 млн грн, а сукупний дохід сім’ї за 19 років склав 3,8 млн грн.
Наразі для забезпечення подальшого відшкодування збитків від злочину частину майна підозрюваного арештовано. Зокрема, йдеться про автомобіль марки “Bentley Continental”.
У той же час адвокати підозрюваного оскаржують рішення про арешт майна та намагаються повернути статки підозрюваному.

Нагадаємо, колишні податківці підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки Віктора Януковича та екс-міністра Олександра Клименка, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих “податкових майданчиків” або “програмних підприємств”.

Протягом 2011-2014 років вони стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).
Загалом, запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою обрано 18 підозрюваним із 24 затриманих колишніх посадовців.

Перейти до вмісту