Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Депутати Кобелляччини говорили про наболіле

Депутати Кобелляччини говорили про наболіле

dscn3542

Під головуванням Тетяни Коваленко відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, спорту, інформаційної сфери, депутатської діяльності, регламенту, забезпечення законності і правопорядку.

Відповідно до порядку денного депутати розглянули питання про Програму економічного і соціального розвитку Кобеляцького району на 2017 рік та  затвердження районної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017 – 2018 роки. Їх було рекомендовано підтримати на одинадцятій сесії районної ради.

Також обранці погодили внести на обговорення сесії зміни до районних програм, зокрема, щодо розвитку культури в Кобеляцькому районі на 2016 – 2018 роки та районної комплексної Програми профілактики правопорушень на 2016 – 2020 роки.

Окрім того, комісія взяла до відома інформацію головного редактора районної газети «Колос» про виконання Програми розвитку та підтримки районної газети «Колос» на 2015 – 2019 роки.

Розглянувши звернення відділу освіти Кобеляцької районної державної адміністрації, з метою економічної ефективності функціонування навчальних закладів, поліпшення доступу до якісної освіти, приведення освітньої мережі у відповідність до потреб і особливостей району, депутати підтримали рішення внести на обговорення сесії питання про ліквідацію Павлівської та Мартинівської загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів Кобеляцької районної ради Полтавської області.

Окрім того, депутати підтримали та винесли питання на сесію районної ради про затвердження передавального акту Дрижиногреблянської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів імені Георгія Степановича Писаренка Кобеляцької районної ради Полтавської області та внесення змін до Статутів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Кобеляцької районної ради Полтавської області.

Розглянувши пропозиції Кобеляцької міської ради та громадської організації «Кобеляцький краєзнавець», обранці рекомендували підтримати присвоєння звання «Почесний громадянин Кобеляцького району Полтавської області» історику, краєзнавцю, автору нарисів про Кобеляцький район, громадському діячу Дубині Якиму Іларіоновичу.

З висновками експертної ради з питань книговидання та книгорозповсюдження в Кобеляцькому районі членів постійної комісії ознайомила її секретар Галина Мосієнко. Депутати рекомендували підтримати виділення коштів з районного бюджету в сумі 25 тис. грн. місцевим авторам на книговидання та книгорозповсюдження.

Перейти до вмісту