Ви тут:
Відео Головне Захисник України Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Депутати облради підготують звернення до ВР про визнання статусу бійців-добровольців АТО (ФОТО, ВІДЕО)

DSC_0074

Про визнання статусу бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України, йшлося на засіданні Постійної комісії Полтавської обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту.

DSC_0082

Під час комісії депутати одноголосно прийняли рішення підготувати Звернення до Верховної Ради України про визнання статусу “бійці-добровольці АТО”. Тим часом в області пропонують створити робочу групу, до якої увійдуть не лише депутати, а й правоохоронці, працівники СБУ, військового комісаріату та громадськість. Ця група створить єдину базу добровольців Полтавщини.

Хотілося б, щоб добровольці мали такі ж самі права, соціальні гарантії як учасники бойових дій. Було б добре, якби вони теж отримували якусь матеріальну допомогу. На чергову сесію ми підготуємо Звернення до ВРУ, щоб нардепи внесли зміни до чинного законодавства про статус учасників бойових дій, зокрема, щоб визнали категорію “бійців-добровольців АТО”. Сподіваюся, що у Верховній Раді підтримають нашу ініціативу”, – зазначила голова Постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту Людмила Овчаренко.

Депутат обласної ради Юлія Костенко теж додала, що цю ініціативу необхідно якнайшвидше впроваджувати.

“Третій рік війни на сході України знаменується тим, що з’явилося дуже багато добровольчих формувань. Такі бійці не отримують соціальних гарантій. Багато серед добровольців — загинули у зоні АТО, тепер їхні рідні не можуть отримати допомогу. Ми, навіть, не можемо визнати цих бійців Героями, людьми, які захищали Україну, адже немає ніякого підтвердження. Я також є членом робочої групи при ОДА, яка надає матеріальну допомогу рідним полеглих учасників АТО. Так от, до нас звернулася мама полеглого добровольця, але допомогти їй наразі ми нічим не можемо, бо немає підтверджень. Тож ініціативу, яку ми підтримали, необхідно впроваджувати”, – запевнила Юлія Костенко.

Депутатів підтримав і перший заступник голови Полтавської обласної ради Євгеній Холод.

Ми пропонуємо народним депутатам узаконити термін “бійці-добровольці АТО”, – додав Євгеній Холод.

DSC_0066

DSC_0070

Перейти до вмісту