Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві з’явився велопатруль завдяки команді “Рідного міста”

Полтавським поліцейським команда “Рідне місто” подарувала чотири велосипеди для патрулювання Дендропарку.

Це — пілотний проект, який ініціювала команда “Рідне місто” та керівництво Управління патрульної поліції у Полтаві, наголосила секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач.

DSC_0011

“Незважаючи на дощ ми передаємо сьогодні чотири велосипеди патрульним. Це — збільшує їхню мобільність. Ми домовились із начальником Управління патрульної поліції у м. Полтава Віталієм Мельничуком. Знаємо, що в них є бажання створити велопатрулі, проте немає коштів, аби придбати транспортні засоби. Наша ж організація, яка опікується Дендропарком, вирішила допомогти придбати велосипеди поліцейським, щоб вони патрулювали улюблене місце відпочинку багатьох полтавців. Сподіваюсь, що таку ініціативу підтримають підприємці міста”, – розповіла Оксана Деркач.

Валерій Пархоменко зазначив, що “Рідне місто” вже давно співпрацює з Управлінням патрульної поліції у м. Полтава: “Минулого тижня ми передали правоохоронцям оргтехніку, зокрема принтер. Сьогодні ж даруємо велосипеди”.

Транспортні засоби придбали у магазині “ВелоZona”, де отримали ще й 10-відсоткову знижку, розповів депутат міської ради Іван Діденко.

“Ми обирали легкі й маневрені велосипеди із алюміневою рамою та якісною тормозною системою. Придбали у магазині “ВелоZona”, де отримали ще й 10-відсоткову знижку. Адже втілюємо соціальний проект”, – додав він.

“Старт роботи велопатруля важливий саме зараз, адже наближаються свята. Сподіваємось, що робота патрульних убереже зелений масив Дендропарку від вогнища та сміття”, – зазначив начальник віддвілу Полтавський міський парк “Дендропарк” КП “Декоративні культури” Михайло Шлафер.

Поліцейські запевняють, що на велосипедах патрулюватимуть вже на великодні свята. Це – буде два екіпажі.

“Велосипеди нам допоможуть патрулювати швидко та ефективно велику територію дендропарку — це 130 гектарів. Таку площу пішки не обходити, а велосипеди стануть внагоді. Патрулювання паркових зон на велосипедиках – це європейська та американська практика. В Україні діє вже у Києві, Одесі та Тернополі. Це — чудова ініціатива. Ми б хотіли, щоб у місті теж з’явився велопатруль. Поліцейські, які виконуватимуть завдання на велосипеді. Придбаємо додатково шоломи та форму, а також наліпки на велосипеди”, – розповів командир батальйону Управління патрульної поліції Полтави Євгеній Яковенко.

Оксана Деркач переконана, що цю ініціативу підтримають підприємці Полтави.

Перейти до вмісту