Ви тут:

На Полтавщині збудують сімейні молочні ферми

корова

Директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської області Сергій Фролов розповів про створення на Полтавщині 5 сучасних молочних кооперативів за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Добробут громад» та компанії «Данон».

Створення молочних кооперативів заплановано в рамках обласної спеціалізованої Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини до 2020 року, проект якої винесуть на найближчу сесію обласної ради.

«За програмою ми повинні створювати і кооперативи з переробки сільгосппродукції, а також сімейні тваринницькі ферми, де буде п’ять і більше корів, сучасні холодильні установки, спеціальні ємності для зберігання молока. За сприяння та фінансової підтримки благодійного фонду «Добробут громад», засновниками якого є США, Канада і Франція, найближчим часом ми організуємо таку сімейну ферму в селі Сухорабівка Решетилівського району. Вона буде зразково-показовою, тут буде міститися більше 20 високопродуктивних молочних корів. Зараз в області функціонують п’ять сімейних тваринницьких ферм, а буде 17 », – розповів Сергій Фролов.

Він уточнив, що зарубіжні партнери тільки на створення однієї ферми надають близько 700 тис. грн.

За даними”Урядового кур’єру”, для ще 12 ферм і реконструкції тваринницьких приміщень область розраховує отримати 1,5 млн грн.

Перейти до вмісту