Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На полтавських дорогах з’являться нові світлофори, знаки та якісна розмітка

IMG_1071

На дорогах Полтави встановлять нові світлофори, знаки та зроблять якісну розмітку. Про це йшлося на робочій нараді щодо співпраці служб ЖКГ та патрульної поліції у заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів у сфері ЖКГ Олексія Чепурки.

Зараз у Полтаві не вистачає близько 1,5 тис дорожніх знаків, наголосив начальник Управління патрульної поліції у м. Полтава Віталій Мельничук.

«У Полтаві не вистачає 1,5 тис дорожніх знаків й близько тисячі встановлених – не відповідають державним нормам. Наслідком цього є значна кількість ДТП у місті», –  зазначив Віталій Мельничук.

«Ми переконані, що поліція допоможе міській владі зробити Полтаву безпечнішою та охайнішою. Полтавці вже знають як їздити міськими дорогами. А от гості міста говорять, що важко зрозуміти напрямки руху. Тож ми вирішили обговорити ці питання з поліцейськими. Інша проблема – благоустрій парків та місць відпочинку, зокрема йдеться про встановлення урн для сміття. Зараз ми напрацьовуємо механізм, на черговій сесії міськради виступимо з конкретними пропозиціями щодо фінансування тих чи інших заходів», – повідомив Олексій Чепурка.

Патрульна поліція уже внесла кілька пропозицій, зокрема встановлення світлофорів на перехрестях вулиць – Сакко, Миру, Рікова;  Шолом-Алейхема, Панянки, Правди, Нариманівської. Також мова йшла про пішохідні переходи, встановлення турнікетів та нового покриття на дорогах міста.

Міська влада, служби ЖКГ та патрульна поліція вже почали розробляти практичний план по приведенню дорожніх знаків, розмітки, пішохідних переходів до норм ДСТУ.

Перейти до вмісту