Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Лад на території берегової лінії біля набережної в районі парку «Придніпровський» наведуть під час загальноміського суботника

10 січня  до міського голови Віталія Малецького надійшла електронна петиція щодо занедбаної берегової лінії в районі парку культури та відпочинку «Придніпровський». Ця петиція набрала необхідну кількість підписів.  Вона була розглянута виконавчим комітетом Кременчуцької міської ради та міським головою.
У відповіді, зокрема, зазначено, що підпірна стінка водозахисної дамби в районі міського парку «Придніпровський», що розташована на території міста Кременчука, є захисною гідротехнічною спорудою, що належить до об’єктів державної власності, якізнаходяться на балансі Дніпродзержинського регіонального управління водних ресурсів. Відповідальним за утримання в належному технічному стані підпірної стінки Власівської водозахисної дамби на даний час є Кременчуцька експлуатаційна дільниця Дніпродзержинського регіонального управління водних ресурсів. За інформацією управління водних ресурсів підвищення стійкості підпірної стінки Власівської захисної дамби передбачено розділом VI.2.2 «Забезпечення функціонування захисних гідротехнічних споруд на дніпровських водосховищах» Регіональної цільової Програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро у Полтавській області на період до 2021 року. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
У відповіді на петицію також повідомляється, що у період  з 1 березня по 1 травня 2016 року  у Кременчуціпланується проведення  двомісячника чистоти і порядку. В рамках його проведення передбачено організацію та проведення природоохоронних заходів до Дня довкілля, у т.ч. еколого-просвітницької акції «Загальноміський суботник». До плану заходів проведення акції включені роботи з наведення порядку на прибережних смугах вздовж водних об’єктів, які розташовані на території міста Кременчука, а також ділянка прилегла до підпірної стінки водозахисної дамби в районі міського парку «Придніпровський».
Забезпечення  виконання заходів планується силами органів місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями міста із залученням громадськості, широких верств населення та волонтерської допомоги. Більш детальна інформація щодо проведення природоохоронних заходів та дата проведення Загальноміського суботника буде опублікована на офіційному сайті Кременчуцької міської ради.
Міський голова Віталій Малецький закликає всіх небайдужих до природи людей взяти активну участь у природоохоронних заходах в рамках двомісячника чистоти та Дня довкілля.
Перейти до вмісту