Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині побили учасника АТО, який прийшов у відпустку (ФОТО)

22 березня близько 17 години вечора біля магазину у селі Руденківка Новосанжарського району четверо молодиків зі словами “Подивимося, кого зараз в АТО беруть” побили бійця 93 бригади окремої роти вогневої підтримки “Карпатська Січ” Ярослава Теличко, який приїхав у відпустку. Про це Ярослав розповів “Новинам Полтавщини” сьогодні вранці.

“Я приїхав в офіційну відпустку і заодно відремонтувати машину Opel Frontera. Автомобіль цей був і під Донецьким аеропортом, і у Пісках, зараз потребує ремонту. Через те й приїхав ним, бо тут і інструментів більше, і є де діагностику зробити. 22 березня близько 17:00-17:30 був я у Руденківці біля магазину. До мене причепилися хлопці. Їх було четверо. Пристали до мене з нецензурними словами, потім сказали “Зараз глянемо кого беруть в АТО”, і побили мене, також пошкодили автівку”, – розповів Ярослав.

Він стверджує, що це уже не перша бійка молодиків — лупцюють як простих жителів, так і атовців.

“Це місцеві жителі Руденківки, молоді, спортивні, яка кажуть “сила є — розуму не потрібно”, у деяких із них є умовні судимості. За фактом побиття, я написав заяву до правоохоронних органів. У п’ятницю мені сказали, що ще нікого не знайшли, але шукають. Я вважаю, їх можна було знайти у той же вечір, поліція ж вже знає їх, знає де хто живе. Поки одні стоять там в окопах, інші тут беспрідєл творять”, – сказав Ярослав Телятник.

Військовий розповів, що після побиття звернувся у районну лікарню, але там йому допомогу надавали неохоче.

“Я звертався у приймальне відділення Новосанжарської лікарні у перший вечір після побиття, копію обстеження долучили до матеріалів справи. Наступного дня у мене дуже боліла голова і нудило, тому пішов до лікарні знову, зробив рентген, сказали, що струсу мозку немає, можу воювати. Кістки цілі, але забій і набряк м’яких тканин. Лікарі неохоче мене оглядали, казали, щоб їхав у Полтаву у госпіталь”.

Ярослав розповів, що на фронт пішов добровольцем, офіційно у “Карпатській Січі” служить з серпня минулого року, до цього ж проходив вишколи та був волонтером в Курахово.

“Трохи був в Авдіївці з іншим батальйоном, але коли його розформували, я вирішив піти в “Карпатську Січ”, бо там служили мої знайомі, друзі з Полтавщини”, – сказав Ярослав.

“Новини Полтавщини” звернулися за коментарем з приводу цієї ситуації до начальника відділу комунікації ГУ НП у Полтавській області Юрія Сулаєва. Він повідомив, що по даній справі правоохоронці провели досудове розслідування та направили усі матеріали до суду.

Перейти до вмісту