Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

Проблеми об’єднаних громад – спільна відповідальність області, – Олександр Біленький

IMG_7569

Проблеми бюджетного формування, соціальна відповідальність промислових підприємств, пріоритети у покращенні інфраструктури. Ці та багато інших гострих соціальних питань голова обласної ради Олександр Біленький обговорив з головою Білоцерківської об’єднаної територіальної громади Іваном Лещенком під час робочого візиту до Великобагачанського району.

Проблем у новоб’єднаних громадах багато, і виникають вони у найнесподіваніших місцях.

-​ Так ми сьогодні маємо проблеми з підключенням до інтернету. Та що там говорити – у нас міжміського зв’язку у об’єднаній раді немає. А тим часом навколо об’єднаних громад потрібно сконцентрувати зусилля всіх гілок влади, для того, щоб цей проект мав позитивні результати, які стануть прикладом і дороговказом іншим громадам, – сказав Іван Лещенко.

Безумовно проблеми об’єднаних громад потрібно вирішувати гуртом – згодився голова обласної ради. І тут чималим стимулом є конкурс проектів благоустрою територій, у якому органи місцевого самоврядування можуть претендувати на часткове фінансування з обласного бюджету.

-​ Сьогодні ми змінюємо умови проведення конкурсу. І в ньому можна буде брати участь і об’єднаним громадам. Думаю, додаткових 500-600 тисяч гривень на розвиток їх інфраструктури будуть не зайвими. Тому ми за місяць змінимо Положення про проведення конкурсу і запускаємо його оновленим з 1 квітня – зазначив голова обласної ради.

Інше питання – соціальна відповідальність бізнесу. Яскравим прикладом діалогу влада-підприємець і виступає Білоцерківська об’єднана громада. Бюджетоутворююче підприємство тут – ПП “Білоцерківська агропромислова група” і ТОВ “Білагро” – постійні партнери у вирішенні соціальних питань. Голова обласної ради Олександр Біленький відвідав підприємство, ознайомився з його роботою. Чи не найбільшу цікавість викликала технологія енергозаміщення молокопереробного заводу.

-​ Ми відмовились від імпортного газу і всі технологічні процеси будемо забезпечувати за допомогою теплової енергії твердопаливних котлів. Це дозволить економити чималі кошти, а головне – зніме наше підприємство з так званої “газової голки” – ділиться директор ПП “Білоцерківська агропромислова група” Роман Коваленко.

IMG_7480

IMG_7545

IMG_7566

IMG_7591

IMG_7600

IMG_7644

IMG_7649

IMG_7677

IMG_7704

IMG_7729

IMG_7764

IMG_7772

IMG_7800

Перейти до вмісту