Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Миргородські лісники створили майданчик для продажу ялинок

zkbyrf

З 14 грудня лісівники розпочали торгівлю новорічними ялинками. У ДП «Миргородський лісгосп» для цього створили спеціальні майданчики, аби громадяни могли обрати для себе зелену красуню.  

Звідки заготовляють ялинки, розповів головний лісничий підприємства Артем Рябухін: «Деревця висаджуються на спеціально відведеній території. Лісівники піклуються про насадження мінімум п’ять років. На місце зрубаних соснових насаджень лісівники саджають нові. Більше того, за кошти, виручені з продажу дерев, лісівники мають змогу посадити ще більше саджанців, отримувати заробітну плату, а отже піклуватися про наші ліси».

Також зазначив лісівник, що ялинки для продажу також рубають під час рубок догляду за лісом – важливого лісогосподарського заходу, спрямованого на вирощування високопродуктивних лісостанів господарсько-цінних порід.

Про це повідомили в ДП «Миргородський лісгосп»

Вони передбачають періодичне вирубування дерев з метою поліпшення породного складу насаджень, підвищення їх якості, продуктивності й біологічної стійкості, посилення водоохоронних, захисних функцій лісу.

Крім того, працівники лісового господарства наголошують, що всі хвойні красуні продаються із спеціальним маркуванням, що свідчить про їх законність. Громадян, які все ж таки вирішили зрубати ялинку незаконним шляхом, мають пам’ятати про відповідальність: згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, самовільна рубка тягне за собою накладання штрафу на громадян у розмірі від 85 до 170 грн. Крім того, з порушника, який скоїв самовільну рубку молодняків хвойних порід в грудні-січні утримуються збитки, нанесені лісовому господарству незаконними рубками в трьохкратному розмірі. Розмір збитків залежить від діаметра при корені та складають від 247,89 грн.

Перейти до вмісту