Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

Полтавські депутати виступили проти продажу сільськогосподарських земель

Сьогодні на засіданні постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин депутати погодили підтримати на сесії облради звернення Тернопільської обласної ради від 25.06.2015 № 1994 до Президента України Порошенка П.О., Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б., Прем’єр-міністра України Яценюка А.П., обласних рад України щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення.

Як зазначив голова комісії Валерій Капленко на сьогодні це питання досить актуальне, тоді як йде військовий конфлікт на сході України. Зокрема в зверненні йдеться за  продовження мораторію або взагалі вилучити з лексикону таке поняття як продаж землі .

“Сьогодні, коли на сході наші хлопці проливають кров — це питання актуальне. Всі парламенти, які функціонали до цього казали: на рік мораторій, а за рік зробимо. І все стоїть на місці. Якщо проаналізувати, то ті постанови, які робила ВР, для того, щоб продовжити мораторій то ні один закон не діяв. Прикладом може слугувати кадастр, який на сьогодні не діє”, – сказав Капленко.

Звернення на сесії озвучить Капленко й депутати мають намір його підтримати.

Перейти до вмісту