Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Діти з Кременчуцької виховної колонії відпочили в християнському таборі

Впродовж останнього тижня вихованці Кременчуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області відпочили в денному Християнському таборі. Вже другий рік поспіль впродовж п’яти днів під патронатом керівника братства незалежних церков та місій Євангельських християн-баптистів України Сергія Шаптали команда молодих волонтерів дарує підліткам дні творчого відпочинку.

 Щодня вихованці грали у різні ігри та естафети, які були тісно пов’язані з темами біблійних занять, такими як: «Дружба», «Довіра», «Ти особливий», «Вказівник шляху» та «Божа любов». Співали, читали вірші, танцювали та грали на гітарі з волонтерами, які віддано та посвячено працювали, аби хлопцям було цікаво.

 Хлопці мали змогу позмагатися у спритності, повчитися співати, більше дізнатися про одвічні цінності на уроках християнської етики та набути цінний духовний досвід.

 Професійна, досвідчена і добре спрацьована команда волонтерів згуртовувала вихованців і допомагала набути цінних соціальних рис. Неоціненну роль відіграли рухливі ігри та спортивні змагання, тематичні заняття і пізнавальні розваги, бесіди на духовну тематику і про суть християнства.

 Ігри в футбол, волейбол, настільний теніс, бадмінтон поєднувалися з тематичними розвагами та конкурсами, завдяки чому юнаки мали можливість проявляти свою кмітливість і спритність.

 

5-денний літній табір подарував вихованцям незабутні спогади та позитивні враження. Програма кожного дня доповнювалася виховними заходами, індивідуальними бесідами та груповими заняттями, зокрема, на теми дружби та вдячності, кохання і родини, любові і поваги, терпимості і самовідданості. Хлопці навчалися налагоджувати стосунки і врегульовувати міжособистісні негаразди.

 

Тиждень з активними видами спорту, радісним сонячним зарядом настрою та неординарними веселими розвагами пролетіли для вихованців, як один день. Програма табору акцентувала увагу його учасників  на важливості ведення здорового способу життя, сприяла самореалізації хлопців та  формуванню позитивної мотивації, усвідомленню переваг здоров’я.

 

Гості допомогли зрозуміти хлопцям, що кожний є індивідуальністю, з усім світлим і темним, що є всередині. Адже саме з цього усвідомлення починається людський ріст, розвиток, самореалізація. Волонтери допомагали підліткам відкриватися, вміти долати конфлікти, толерантно спілкуватися з ровесниками і дорослими, пізнавати себе та свої ресурси, вчитися на помилках, набиратися життєвого досвіду.  

 

Для багатьох вихованців активний, веселий і різноплановий відпочинок в Християнському таборі запам’ятається надовго. А хлопці вже з нетерпінням чекають на наступну зустріч з волонтерами.

Прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області

Перейти до вмісту