Ви тут:

На Полтавщині жінок навчають стріляти, битися та прокидатися по тривозі

Сьогодні на базі Полтавського обласного дитячого оздоровчого центру «Маяк», що у с.Головач стартував обласний проект з військово-патріотичного виховання молоді «Жіночий батальйон-ІІ».

У рамках дводенного заходу близько сотні учасниць з Полтавської області отримають знання та навички з загальної військової підготовки, основ рукопашного бою, тактики користування зброєю. Дівчата  навчаться стріляти з пневматичної зброї, пістолета, гвинтівки, орієнтуватися на місцевості, надавати першу невідкладну долікарську медичну допомогу та пограють у «Лазертаг».

“Жіночий батальйон ІІ” – це обласний захід з військово-патріотичного виховання молоді. Він був започаткований відділом у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації спільно з громадською організацією «Військово-спортивний центр «Воїн» та Студентською радою м. Полтави в кінці 2014 року. Вперше пройшов минулоріч  взимку, погода була не зовсім сприятливою, але, не зважаючи на це, жодна з жінок не відмовилася від участі. Цьогоріч учасниці різного віку  та статусу. Програма  заходу дещо відрізняється від попередньої, бо у другий день “Жіночого батальйону” планується, окрім навчання проведення змагань, по завершенню яких,  переможців нагороджуватимемо грамотами і призами”, – розповіла “Новинам Полтавщини” заступник начальника відділу у справах сім’ї та молоді Полтавської ОДА Юлія Северин.

Також вона наголосила, що цьогорічним сюрпризом для усіх учасників буде військова тривога о першій годині ночі.

“Ми до цього підготувалися, а для них це буде сюрприз. Тому сподіваємося, що учасниці зможуть гідно себе показати та відбити атаку умовного ворога”, – зазначила Северин.

Як розповів керівник військово-спортивного центру «Воїн» Олег Бариш, курсанти вчитимуться стріляти, розбирати збирати автомат, споряджати магазин, користуватися бронежилетом та гранатами. Жінок також навчатимуть тактичній медицині у червоній та жовтій зонах, із цією групою працюватимуть спецпідрозділ “Білі берети”. 

Привітали жінок та побажали успіхів начальник відділу у справах сім’ї та молоді Полтавської ОДА Наталія Шкоденко, голова Полтавського обласного товариства сприяння обороні України Василь Василенко та директор ПОДОЦ “Маяк” Людмила Сердюк.

Перейти до вмісту