Ви тут:

Німеччина відкликала угоду з Росією про постачання озброєння

Через тривалу кризу в Україні Німеччина зупинила дію угоди про постачання озброєння для військового тренувального табору в Росії.

 Про це німецькій газеті “Sueddeutsche Zeitung” повідомив віце-канцлер і міністр економіки ФРН Зігмар Габріель.

За даними видання, відкликано дозвіл на здійснення контракту з Росією з боку одного з найбільших виробників військової техніки Німеччини – групи “Rheinmetall”. Раніше проект був лише призупинений. Це сталося у березні поточного року, одразу після анексії Росією українського Криму. Повідомляє 24tv.ua

У 2011 році німецький військовий підрядчик “Rheinmetall” підписав контракт на будівництво центру підготовки з симулятором бойових дій у Муліно, на південному заході Росії, вартістю близько 100 мільйонів євро. Передбачалося, що в ньому можна буде тренувати 30 тисяч російських солдатів на рік. “Rheinmetall” відстоював проект навіть після вторгнення до Криму, аж поки німецький уряд нарешті не наполіг на його скасуванні.

Нинішнє рішення в німецькому уряді пояснили дотриманням санкцій Євросоюзу щодо Росії, які передбачають мораторій на продаж зброї Російській Федерації через її дії щодо України.

Перейти до вмісту