Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

Цьогоріч взимку вулиці Кременчука від снігу розчищатимуть 70 одиниць комунальної техніки

Сьогодні виконавчий комітет Кременчуцької міської ради затвердив рішення «Про забезпечення безперебійного руху транспорту на шляхах та залізницях міста Кременчука в зимовий період 2018-2019 років в умовах сильних снігопадів, снігових заметів, ожеледі і налипання снігу».  

Цим рішенням створено штаб з координації робіт з прибирання снігу підпри­ємствами та організаціями міста в зимовий період 2018-2019 років в умовах сильних снігопадів, снігових заметів, ожеледі і нали­пання снігу для попередження або ліквідації надзвичайної ситуації та затвер­джено його персональний склад. Затверджено також перелік автошляхів, закріплених за підприємствами та орга­ні­заціями міста для прибирання снігу з метою попередження або ліквідації надзвичайної ситуації. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

За словами начальника департаменту житлово-комунального господарства Івана Москалика, взимку цього року на прибиранні територій міста від снігу буде задіяно 34 самскиди зі сніговими відвалами, які розчищатимуть міські автошляхи та 32 одиниці тракторної техніки, яка буде задіяна на прибиранні тротуарів та  внутрішньобудинкових територій. Рішенням виконкому передбачено, що  у першу чергу очищатимуть від снігу та посипатимуть піщано-соляною сумішшю (поливання розчином солі) під’їзні шляхи до ліка­рень та станції швид­кої медичної допомоги, міст через річку Дніпро, дороги, якими проходять маршрути громадського транспорту, розвороти тролейбусів, зупинки громадсь­кого транспорту, зливоприймальні колодязі та решітки, тротуари. Також в’їзди до загаль­ноосвітніх шкіл та дитячих садків.

Підприємства, установи, організації та фізичні особи-підпри­ємці за власний рахунок мають постійно очищати від снігу та льоду і посипати піском територію, надану їм в установленому законом порядку (в тому числі закріплені за ними об’єкти благоустрою, їх частини і прилеглу територію).

Міський голова Віталій Малецький зазначив, що минулого року розчищати місто від снігу допомагали й не комунальні підприємства, установи та організації міста, надаючи для цих цілей свою снігоприбиральну техніку. Він доручив департаменту ЖКГ заздалегідь відпрацювати це питання, щоб у разі потреби цю техніку залучати і цього року.

Перейти до вмісту