Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Проект «Будівництво бетонного скейт-парку у Кременчуці» став переможцем обласного конкурсу проектів розвитку тергромад Полтавської області

Проект «Будівництво бетонного скейт-парку у Кременчуці» став одним із переможців обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області 2018 року. Мета проекту – сприяння розвитку спортивного туризму через облаштування бетонного скейт-парку у місті Кременчук.

Відповідно до умов конкурсу обсяги співфінасування проектів переможців конкурсу з обласного бюджету у 2018 році складає не більше 600 тис. грн. Обов’язковою умовою є співфінансування проектів з місцевого бюджету. Кошти обласного бюджету виділяються одночасно, або після виділення коштів місцевого бюджету. Вартість даного проекту складає 1315 тис. грн, повідомили у Кременчуцькій міськраді.

Читайте також: Бюджет участі Полтавської області: відомі переможці

Кременчуцький проект презентував радник з питань розвитку КП «Кременчук Інвест» Олександр Бібік, який розповів, що у Кременчуці існує лише кілька місць де можна займатися скейбордингом. Також молоді люди займаються скейтбордингом в парках, на вулицях і тротуарах міста, що викликає небезпеку для відпочиваючих там мешканців, особливо з маленькими дітьми. Будівництво такого туристично-спортивного об’єкту вирішить зазначені проблеми та буде гарним прикладом розвитку інфраструктури спортивного туризму, що в свою чергу привабить туристів до міста Кременчук.

Варто зазначити, що Кременчук третій рік поспіль стає одним із переможців Полтавського конкурсу розвитку територіальних громад.

У 2016 році переможцем даного конкурсу став проект «Впровадження сучасних технологій ефективного енергоспоживання у комунальному закладі «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1 в м. Кременчук». Основна ідея проекту полягала в тому, щоб на прикладі однієї комунальної будівлі міста розробити зразковий та сучасний підхід до підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів в інших бюджетних установах Кременчука.

У 2017 році перемогу отримав проект «Кременчуцькі зупинки – очікування з комфортом». Проектом передбачено створення SMART-зупинок, які не тільки задовольнять нагальну потребу пасажирів у безпеці та зручності перебування під час очікування транспорту, але і створять додатковий комфорт від використання сучасних технологій.

Нагадаємо, на обласний конкурс проектів розвитку тергромад Полтавської області було подано 80 проектів від органів місцевого самоврядування з 24 районів та 5 міст обласного значення. Переможцями конкурсу визнали 49 проектів. Їх буде реалізовано на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів.

Перейти до вмісту