Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Бюджет участі Полтавської області: відомі переможці

Шість мільйонів гривень із обласного бюджету та ще понад два мільйони із місцевих бюджетів підуть на втілення народних ініціатив.

Полтавська обласна рада спільно з органами місцевого самоврядування другий рік поспіль реалізують проект «Бюджет участі Полтавської області» – першої в Україні та Європі програми, дія якої поширюється на цілий регіон.

У ній міг взяти участь кожен мешканець Полтавської області, подавши заявку на реалізацію власного проекту в галузі житлово-комунального господарства, спорту та туризму, культури та освіти, енергозбереження, безпеки та громадського порядку, навколишнього середовища. Ініціатива мала знайти підтримку 30 полтавців, а далі шляхом рейтингового голосування мали визначитися переможці.

Всього до обласної ради жителі області подали 267 проектів, з яких 260 відповідали вимогам та були допущені до голосування. За ці проекти під час онлайн- та офлайн-голосування, які тривали з 14 по 30 вересня, було віддано 375 494 голосів, повідомили у Полтавській облраді.

І ось на засіданні робочої групи з реалізації обласної програми «Бюджет участі Полтавської області на 2017-2020 роки», стали відомі переможці: ними стали 60 проектів, що охоплює 15 районів області. Серед них – Гадяцький, Полтавський, Кременчуцький, Семенівський, Решетилівський, Кобеляцький, Новосанжарський, Котелевський, Глобинський, Великобагачанський, Хорольський, Оржицький, Чутівський, Шишацький та Козельщинський райони.

В рамках заходу, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький запропонував збільшити ваговий коефіцієнт електронного голосу та  запровадити нанесення штрих-коду  на паперових варіантах анкет. Таким чином, за його словами, Бюджет участі Полтавської області стане більш прозорим та відкритим для людей.

У роботі засідання взяли участь  заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, голови громадських організацій області, працівники виконавчого апарату облради.

Нагадаємо: Бюджет участі – це інструмент взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю, спрямований на залучення жителів області до активної участі в сферах економічного, соціального, гуманітарного та культурного розвитку громад. Реалізується в межах області вперше в Україні. Цьогоріч мешканці 25 районів подали свої ідеї щодо облаштування місць відпочинку, пляжів, встановлення дитячих та спортивних майданчиків, літніх сцен, зариблення ставків та ін.

 

Перейти до вмісту