Ви тут:
Політика Суспільство ТОП-новина Україна 

Парламент отримає законопроект про закріплення в Конституції прагнень до вступу в ЄС та НАТО

До відкриття осінньої сесії парламенту, яка запланована на 4 вересня, буде зареєстрований законопроект про закріплення в Конституції України прагнень до вступу в ЄС та НАТО.

Про це сьогодні заявив Президент України Петро Порошенко під час участі у святкуванні 27-ої річниці Незалежності України на Хрещатику у Києві, передає   УНН.

“Наполягатиму на закріпленні в Конституції нашого прагнення приєднатись до Європейського союзу і вступити в НАТО. Юристи знайшли формулу, як це зробити оптимально і швидко, і до відкриття осінньої сесії ВР, яка запланована на 4 вересня, буде зареєстрований мій відповідний законопроект”, — наголосив Порошенко.

Президент наголосив, що українські воїни на Сході стоять на захисті безпеки і добробуту всієї Європи, і до Європейського Союзу і до НАТО Україна прямує не з порожніми руками.

“У нас сьогодні, і ви матимете змогу це побачити і у цьому переконуються, одна з найкращих армій континенту. Вона істотно посилить східний фланг НАТО. Навзаєм ми розраховуємо на гарантії колективної безпеки, які надає альянс”, — додав Порошенко.

Раніше Порошенко повідомляв, що Конституційна комісія завершує роботу над змінами до Конституції, де буде передбачено вступ України до Європейського Союзу та НАТО.

Перейти до вмісту