Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські рятувальники нагадують громадянам про небезпеки спалювання сухої трави

Учора фахівці Служби порятунку «101» провели з мешканцями міста Полтава, Новосанжарського, Оржицького та Шишацького районів профілактичні бесіди з питань пожежної безпеки у екосистемах.

Рятувальники розповідали, що від випалювання сухої трави чи сміття неконтрольований вогонь може перекинутися на будинки, сараї, господарчі будівлі, а також стати причиною масштабної лісової пожежі. Фахівці Служби роз’яснювали, що пожежа на відкритій території спричиняє шкоду як екосистемі краю, так і може завдати матеріальних збитків власникам господарств. Крім того, виникають непоодинокі випадки, коли громадяни отримують опіки, отруюються продуктами горіння. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Щоб люди пам’ятали та дотримувалися елементарних правил безпеки, рятувальники наприкінці бесід вручали тематичні листівки та пам’ятки.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області звертається до громадян з приводу обережного поводження з вогнем! Не користуйтеся вогнем для знищення сухої трави та сміття. Якщо під час відпочинку на природі, або знаходячись на присадибній чи дачній ділянці помітили безупинне розповсюдження вогню – негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за номером 101.

 

Перейти до вмісту