Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Вперше в Україні: діти-переселенці записали аудіокниги для дітей із порушенням зору

Вперше в Україні: діти-переселенці записали аудіокниги для дітей із порушенням зору

Сьогодні у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського відбулася прес-конференція Всеукраїнського соціального проекту “Слухаємо з ВЕСЕЛКА TV: діти для дітей”. Проект презентують у трьох містах України: Києві, Полтаві та Чернівцях.

Метою цього проекту є видання якісних дитячих українських аудіокниг, начитаних дітьми зі статусом ВПО (внутрішньо переміщені особи) для дітей з порушенням зору. У реалізації проекту взяли участь одинадцять партнерських організацій.

Під час прес-конференції організатори розповіли, як створювався проект.

“Ексклюзивом є те, що начитували текст не професійні актори або диктори, а діти. Вікова категорія дітей від шести до тринадцяти років. Аудіокниги створені за збіркою творів “Жменька слів для доброго настрою” української письменниці Слави Світової”, – розповіла генеральний директор ГО “Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо “Веселка TV”, керівник проекту Діна Ібрагімова.

На сьогодні дітьми-переселенцями зі Сходу України створено 20 аудіотворів, записаних на флеш-накопичувачі.

Загальний тираж аудіокниги складає 300 примірників, які розповсюджуються безкоштовно серед визначеної цільової аудиторії.

Завдяки тому, що проект є авторським, його  поширять у мережі Інтернет та на радіостанціях. Це дозволить охопити всі регіони України, а також україномовних жителів світу.

“У вільному доступі створені дітьми аудіотвори з’являться 20 лютого на офіційному Ютуб каналі “Веселка TV”,  – додала Діна Ібрагімова.

По завершенню заходу кожній дитині подарували флеш-накопичувач із аудіотворами.

Перейти до вмісту