Ви тут:
Відео Полтавщина прес-онлайн-конференція Суспільство ТОП-новина 

БФ «Карітас Полтава» ініціює створення групи взаємодопомоги для жінок та матерів учасників АТО (ВІДЕО)

БФ «Карітас Полтава» ініціює створення групи взаємодопомоги для жінок та матерів учасників АТО (ВІДЕО)

БФ «Карітас Полтава» ініціює групу взаємодопомоги для жінок та матерів учасників АТО, які перебувають у жалобі або чекають повернення своїх чоловіків. Метою групи стане взаємна підтримка та спільне подолання болючих моментів, а також психологічна допомога жінкам, які перебувають у складній життєвій ситуації. Про це, під час сьогоднішньої прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, розповіли директор БФ “Карітас” Володимир Раковецький, психолог Оксана Лашенкова та заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко.

Важливим етапом діяльності є подолання захисних механізмів учасників групи і соціальне служіння, як готовність допомагати ближньому, ділитися почуттями й думками всередині групи.

Як повідомив директор благодійного фонду «Карітас Полтава» Володимир Раковецький, одним із проектів фонду 2018 року є створення груп взаємодопомоги для тих жінок, які перебувають у жалобі або чекають повернення своїх чоловіків, синів із зони бойових дій. За його словами, цей проект покликаний адаптувати жінок у суспільстві та нормалізувати їхній психолого-емоційний стан.

– Полтавська обласна рада не залишає поза увагою такі проекти, завжди підтримує соціально значимі громадські ініціативи. У тому числі і ті, які допомагають бійцям та їхнім родичам адаптуватися в сучасному світі після війни. На власному досвіді можу стверджувати, що війна завжди залишає після себе спогади. Часто – зовсім не позитивні. Тому така психологічна допомога дуже потрібна, – сказав Анатолій Ханко.

Психолог фонду Оксана Лашенкова наголосила, що у рамках реалізації проекту відбудеться не лише психологічна підтримка жінок, а й ряд інших комплексних заходів, серед яких – екскурсії, зустрічі зі спеціалістами за потребою учасників проекту, фізіотерапія, безкоштовні консультації юриста, а також навчальні заняття та активне дозвілля дітей учасників антитерористичної операції.

Благодійний фонд “Карітас Полтава” входить в одну з найбільших міжнародних мереж благодійних організацій у світі та Європі. Протягом більш як 20 років осередки БФ “Карітас України” допомогли сотням тисяч українців отримали матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу. 

Робота “Карітас Полтава” сфокусована на таких напрямках, як допомога кризовим дітям, молоді та сім’ям, охорона здоров’я, допомога людям з особливими потребами, соціальні проблеми міграції та допомога в надзвичайних ситуаціях.

Благодійний фонд “Карітас Полтава” запрошує жінок і матерів бійців АТО на зустріч, яка відбудеться 17 січня о 18.00 за адресою: вулиця Пилипа Орлика 20/1 офіс БФ “Карітас Полтава”, без реєстрації.

Про що ще йшлося під час прес-конференції, дивіться у ВІДЕО




 

Перейти до вмісту