Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Керівництво Головного управління ДФС у Полтавській області вшанувало ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Керівництво Головного управління ДФС у Полтавській області вшанувало ліквідаторів аварії на ЧАЕС

14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я здолали страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року. Ця пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року.

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Цей день пам’яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу людини над вогнем, який охопив реактор Чороно6ильської атомної станції.

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в приміщенні Головного управління ДФС у Полтавській області відбулася зустріч керівництва ГУ ДФС у Полтавській області, місцевого осередку ВГО „Асоціація ветеранів ДПС України” Полтавської області з ліквідаторами аварії на ЧАЕС – пенсіонерами податкової служби Полтавської області.

На початку зустрічі голова місцевого осередку ВГО „Асоціація ветеранів ДПС України” Полтавської області Анатолій Бакун передав присутнім вітання та слова вдячності від в.о. начальника ГУ ДФС в області Сергія Садового, відзначивши, що із плином часу обсяг негативних наслідків екологічної катастрофи виявляється дедалі чіткіше. Втім, все гостріше постає загроза звикання до тематики Чорнобиля. «Наше завдання — пам’ятати, не звикнути і по можливості допомагати людям, які постраждали від цього лиха, та особливо тим, хто ліквідували його наслідки», – підкреслив Анатолій Бакун.

Долучилася до побажань і голова Полтавської обласної організації Всеукраїнської профспілки працівників органів ДФС Ольга Клочко, яка висловила шану і повагу тим, хто ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії. Також вона наголосив, що сьогодні фіскальна служба Полтавщини намагається якісно виконувати покладені на неї завдання, від яких у певній мірі залежить і реалізація соціальних програм для «чорнобильців».

Під час зустрічі ліквідатори отримали подяки за мужність і героїзм, виявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, поділилися спогадами та переглянули фільм про Чорнобильську катастрофу. Після зустрічі присутні взяли участь у панахиді, що відбулася в Успенському соборі та поклали квіти до Алеї Героїв Чорнобильської катастрофи.

ГУ ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту