Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Руслан Богдан: «Треба любити свою землю, мову, культуру і бути патріотом свого краю»

Руслан Богдан: «Треба любити свою землю, мову, культуру і бути патріотом свого краю»

p70204-134201

Народний депутат України, голова Полтавської обласної організації ВО “Батьківщина” Руслан Богдан, на запрошення жителів міста Гребінки, взяв участь в урочистостях з нагоди 205-ої річниці з дня народження класика української літератури Євгена Павловича Гребінки, на честь якого назване місто.

Прес-служба Полтавського обласного партосередку повідомляє, що Руслан Богдан зробив для містян до знаменної дати чудовий подарунок: за його сприяння на сцені районного Будинку культури актори Полтавського музично-драматичного театру імені Гоголя представили виставу “Сватання на Гончарівці”.

Вітаючи земляків, Руслан Богдан зазначив, що Євген Павлович Гребінка прожив коротке життя – всього 36 років, та за недовгий вік він встиг зробити собі ім’я в українській і світовій літературі, створивши поетичні та прозаїчні шедеври.

p70204-124209

Ця унікальна людина і через 205 років від дня свого народження, вчить нас, як любити свою землю, мову, культуру і бути патріотом свого краю. І зараз, коли наша держава має чи не найганебнішу владу за всю історію, твори Гребінки, які висміюють негативні риси чиновництва, – не втрачають своєї актуальності”, – сказав «бівщинівець».

Політик закликав пам’ятати свої корені, кращі українські традиції — головні скарби української нації.

Руслан Богдан також подякував гребінчанам за те, що довірили йому представляти інтереси краю у Верховній Раді України та пообіцяв, що виправдає це довір’я.

Цього ж дня Руслан Богдан побував у селі Короваї, де за його сприяння у листопаді 2016 року спрямовано додаткові кошти з Держбюджету в сумі близько 859 тис. грн.

p70204-125048

Ця сума потрібна для заміни покрівлі Короваївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. На даний час, у звязку з погодними умовами, кошти освоєні не в повній мірі (близько 731 тис. грн.). Директор школи Микола Кривенченко, і учні, і педагогічний колектив, щиро вдячні Руслану Богдану.

«Наша школа має багату історію – перша згадка про неї була ще в 1861 році. А сучасне приміщення побудовано в 1976 році. Звичайно, постала гостра потреба осучаснити будівлю школи», – розповів Микола Кривенченко. За словами директора, наразі в школі 65 учнів, які гарно вчаться і додають авторитету рідному навчальному закладу перемогами в спортивних змаганнях та освітніх олімпіадах.

Народний депутат України Руслан Богдан оглянув приміщення школи та зустрівся з педагогічним колективом.

p70204-143009

Він висловив задоволення ходом робіт та тим, що Короваївська школа фактично одержить нове життя.

« Мені надзвичайно приємно, що діти матимуть можливість навчатися в гідних умовах. Це дуже важливо, адже вкладаючи зусилля й кошти в підростаюче покоління, ми фактично дбаємо про майбутнє України. Як знати, можливо, серед сьогоднішніх учнів теж є майбутні видатні особистості, які прославлять свій край, як Євген Гребінка! І за яких не буде соромно так, як соромно зараз за представників нині діючої влади тим, хто їх виховував.

Я щиро дякую місцевій владі, яка вчасно освоїла кошти, спільними зусиллям нам вдалося значно покращити якість життя територіальних громад», – сказав Руслан Богдан.

Народний депутат також поспілкувався з представниками ЗМІ Гребінківщини, оглянув виставку робіт місцевих умільців та провів прийом громадян.

p70204-140343

У робочій поїздці народного депутат України Руслана Богдана взяв участь депутат обласної ради, заступник голови фракції ВО «Батьківщина» Андрій Сімонов, а також голова Гребінківської районної ради Валерій Зінченко та заступник голови райради Валерій Волошин.

Перейти до вмісту