Ви тут:
Відео Головне Полтавщина прес-онлайн-конференція Суспільство ТОП-новина 

Голова Полтавського АМКУ Володимир Оніщенко розповів про результати роботи за минулий рік (ВІДЕО)

Голова Полтавського АМКУ Володимир Оніщенко розповів про результати роботи за минулий рік (ВІДЕО)

dsc_0484

Сьогодні у ОКІА «Новини Полтавщини» відбулась звітна прес-конференція голови Полтавського обласного територіального відділення АМКУ Володимира Оніщенка. Під час заходу голова тервідділення підвів підсумки роботи за минулий рік та окреслив основні напрямки роботи на 2017 рік.

Свою доповідь Володимир Оніщенко розпочав зі статистичних показників.

“За минулий рік Полтавське обласне територіальне відділення АМКУ отримало 546 листів та звернень, розглянуло 185 заяв і 83 справи. Надало економічним суб’єктам 125 рекомендацій щодо захисту економічної конкуренції та 243 рекомендації щодо запобігання порушенням конкурентного законодавства”, – поінформував присутніх Володимир Оніщенко. Він зазначив, що економічний ефект від припинення правопорушень склав 521 424 грн. З них 151 963 грн – з ринку ЖКГ, 26093 грн – з ринку ритуальних послуг, 229 968 грн – з ринку хліба, 113 400 грн – з ринку пасажирських перевезень.

dsc_0470

Крім того, Володимир Оніщенко акцентував свою увагу на найбільш резонансних правопорушеннях за минулий рік. Так, наприклад, спотворення результатів торгів між ТОВ “Промзахист 1” та ТОВ “Ідеал” щодо закупівлі регенеративних патронів, пристроїв ПДУ – 3 могли завдати збитків у розмірі 11 150 000грн. За це компанії отримали штраф у розмірі 544 000 гривень, а саме правопорушення було попереджене.

“Хотів би окремо зупинитися на постачанні молочної продукції недобросовісних виробників до дошкільних навчальних закладів Полтави. Вирішення цих справ дуже важливе, зважаючи на те, що від цих правопорушень страждали наші діти. Тому , виробники ТОВ “ТД “Центр харчових технологій” та ТОВ “Малороганський молочний завод” отримали загальний штраф у розмірі 78 000 гривень”, – зазначив Володимир Оніщенко.

Говорячи про поточні справи Полтавського тервідділення Антимонопольного комітету України Оніщенко окреслив основні напрямки.

dsc_0476

Наразі Полтавське АМКУ проводить дослідження ринку медичних послуг, фармацевтичного ринку та діяльності ПОКП “Полтавафарм”. Мета першого – з’ясувати, які послуги надаються платно, а які  – ні. Другого – дослідити звернення громадських організацій та правоохоронних органів стосовно закупівлі препаратів “Полтавафарм”.

Також у Полтавському АМКУ планують провести дослідження щодо всіх автовокзалів області. Це пов’язане із намаганням “Полтаваавтотрансу” підняти вартість проїзду.

Щодо підвищення цін на проїзд у Полтаві, то на думку працівників Полтавського АМКУ, для цього немає жодних підстав. Зважаючи на проведені заміри пасажиропотоку, його об’єми не дають говорити про підвищення ціни.

Продовжується перевірка УЖКГ міськвиконкому, ЖЕО №2 та УМБК №23 стосовно прибирання тротуарів у зимовий період.

“Управління ЖКГ не надає всю необхідну для розслідування інформацію. Вони вказують лише, які роботи проводились, і яка сума сплачена. Полтавському АМКУ ж потрібна чітка задокументована інформація. І надання відповідних актів”, – зазначив голова тервідділення АМКУ.

Перейти до вмісту