Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Досягнення Решетилівського району у 2016 році

Досягнення Решетилівського району у 2016 році

risunok1

Го­ло­ва Ре­ше­ти­лів­сь­кої рай­дер­жад­мі­ніс­тра­ції Ро­ман Пе­ре­пе­ли­ця проз­ві­ту­вав на роз­ши­ре­но­му за­сі­дан­ні ко­ле­гії об­лас­ної дер­жав­ної ад­мі­ніс­тра­ції про під­сум­ки со­ці­аль­но-еко­но­міч­но­го роз­ви­т­ку Решетилівського рай­о­ну в 2016 ро­ці. Повідомляють в Решетилівській РДА

Згід­но рей­тин­го­вих по­каз­ни­ків, за яки­ми оці­ню­ють ро­бо­ту ви­ко­нав­чої вла­ди на міс­цях, Ре­ше­ти­лів­сь­кий район за 9 мі­ся­ців ми­ну­ло­го ро­ку по­сів 15 міс­це в об­лас­ті (2015 рік – 19, 2014 рік – 20). По­ліп­ше­но циф­ри по ста­ну еко­но­міч­но­го роз­ви­т­ку, дер­жав­них фі­нан­сах, жи­т­ло­во-ко­му­наль­но­му гос­по­дар­с­ту та з розв’язан­ня ком­п­лек­су со­ці­аль­них проб­лем у ме­жах на­яв­них фі­нан­со­вих ре­сур­сів. До за­галь­но­го фон­ду бюд­же­ту рай­о­ну на­дій­ш­ло 80 млн. 374 тис. грн. при пла­ні (уточ­не­но­му) на зві­т­ний пе­рі­од 68 млн. 317,6 тис. грн., або 117,6 %. По­рів­ня­но з 2015 ро­ком над­ход­жен­ня збіль­ши­ли­ся на 25 млн. 854,9 тис. грн(47,4 %). У той же час ма­ють міс­це і не­га­тив­ні тен­ден­ції в жи­т­тє­ді­яль­нос­ті Ре­ше­ти­лів­щи­ни.

Про­мис­ло­вість

 Об­ся­ги про­мис­ло­во­го ви­роб­ниц­т­ва в 2016 ро­ці у рай­о­ні змен­ши­ли­ся на 16% і ста­нов­лять 249,4 млн. грн. Ре­а­лі­зо­ва­но про­дук­ції в ро­зра­хун­ку на од­ну осо­бу на су­му близь­ко 8 тис. грн. (за цим по­каз­ни­ком район упро­довж трьох ро­ків у пер­шій де­ся­т­ці об­лас­но­го рей­тин­го­во­го оці­ню­ван­ня).

Най­біль­шою проб­ле­мою в га­лу­зі ста­ло при­пи­нен­ня ді­яль­нос­ті ТОВ «Яс­ні Зо­рі Пол­тав­щи­ни» і звіль­нен­ня з ро­бо­ти фак­тич­но всіх пра­ців­ни­ків (по­над 100 осіб). У ре­зуль­та­ті – знач­не не­до­о­три­ман­ня в рай­бюд­жет по­да­т­ку з до­хо­дів фі­зич­них осіб. Усь­о­го да­не під­при­єм­с­т­во пе­ре­ра­ху­ва­ло в ми­ну­ло­му ро­ці заз­на­че­но­го по­да­т­ку 2 млн. 49 тис. грн. Ком­пен­су­ва­ти втра­ту не­об­хід­но шля­хом ство­рен­ня при­ваб­ли­во­го ін­вес­ти­цій­но­го клі­ма­ту в рай­о­ні, для чо­го слід пред­с­тав­ля­ти Ре­ше­ти­лів­щи­ну на різ­них між­на­род­них фо­ру­мах, про­во­ди­ти те­ма­тич­ні се­мі­на­ри то­що.

По­зи­тив­ним ре­зуль­та­том є від­нов­лен­ня ро­бо­ти це­ху з ви­роб­ниц­т­ва вер­ш­ко­во­го мас­ла на ТОВ «Ре­ше­ти­лів­сь­кий мас­ло­за­вод», що да­ло мож­ли­вість ство­ри­ти близь­ко 80 но­вих ро­бо­чих місць.

Сіль­сь­ке гос­по­дар­с­т­во

За під­трим­ки ком­па­нії «Да­нон Еко­сис­тем», ком­па­нії «Да­нон Украї­на», між­на­род­ної бла­го­дій­ної ор­га­ні­за­ції «До­бро­бут гро­мад», ком­па­нії «Хей­фер ін­тер­нешнл Украї­на» в Ре­ше­ти­лів­сь­ко­му рай­о­ні ство­ре­но сіль­сь­ко­гос­по­дар­сь­кий об­с­лу­го­ву­ю­чий ко­о­пе­ра­тив із за­го­тів­лі мо­ло­ка від на­се­лен­ня та 5 мі­ні-ферм сі­мей­но­го ти­пу (від 5 до 20 ко­рів) за євро­пей­сь­ким зраз­ком.

Пер­ші три фер­ми від­кри­то в 2014 ро­ці в се­лі Су­хо­ра­бів­ка, кож­на на 5 го­лів. То­рік від­кри­то дві мі­ні-фер­ми на 20 та 5 го­лів у Су­хо­ра­бів­ці та Ка­ле­ни­ках. За­лу­че­но близь­ко 1 млн. 200 тис. грн. ін­вес­ти­цій.  У 2017 ро­ці за ана­ло­гіч­ним про­ек­том пла­ну­є­ть­ся ство­ри­ти 2 мі­ні-фер­ми на 20 го­лів.

При­ді­ля­є­ть­ся ува­га від­нов­лен­ню са­дів­ниц­т­ва. ТОВ «Аграр­ник LTD» зай­ма­є­ть­ся ви­ро­щу­ван­ням яб­лук на пло­щі 26 га. Дер­ж­сор­то­діль­ни­ця в 2014–15 ро­ці зак­ла­ла про­дук­тив­ний яб­лу­не­вий сад на пло­щі 7 га. Зак­ла­де­но 1 га по­лу­ни­ці в ФГ «Зе­ле­ний фер­мер», 1 га яб­лунь та 2 га ма­ли­ни і смо­ро­ди­ни в Ре­ше­ти­лів­сь­ко­му аграр­но­му лі­цеї ім. І.Г.Бо­ро­вен­сь­ко­го, а та­кож ви­сад­же­но близь­ко 3 тис. пло­до­вих де­рев на те­ри­то­рі­ях шкіл та ФА­Пів. У 2017 ро­ці бу­де про­дов­же­но цю ро­бо­ту, зо­кре­ма пла­ну­є­ть­ся зак­лас­ти 3 га смо­ро­ди­ни та 3 га ма­ли­ни.

Упро­довж ос­тан­ніх трьох ро­ків зріс до­хід влас­ни­ків зе­мель­них час­ток (паїв) та зе­мель за­па­су за ра­ху­нок знач­но­го збіль­шен­ня роз­мі­ру орен­д­ної пла­ти. Як­що в 2014 ро­ці се­ред­ній роз­мір орен­д­ної пла­ти в ці­ло­му в рай­о­ні ста­но­вив 5,2% від нор­ма­тив­ної гро­шо­вої оцін­ки зем­лі, в 2015 ро­ці збіль­шив­ся до 6,6%, то в 2016 ро­ці – 7,7%, що знач­но ви­ще се­ред­нь­о­об­лас­но­го по­каз­ни­ка (6,5%). Для по­рів­нян­ня: як­що в 2014 р. бу­ло на­ра­хо­ва­но та вип­ла­че­но 48,8 млн. грн. орен­д­ної пла­ти (від­по­від­но спла­че­но до бюд­же­ту 7,3 млн. грн. при­бу­т­ко­во­го по­да­т­ку), то в 2016 р. вже орен­до­дав­ці отри­ма­ли 102,6 млн. грн. до­хо­ду та спла­че­но 18,5 млн. грн. при­бу­т­ко­во­го по­да­т­ку.

Се­ред­ній роз­мір за­ро­бі­т­ної пла­ти в гос­по­дар­с­т­вах ко­ли­ва­є­ть­ся від 1856 грн. до 6870 грн. За ос­тан­ні два ро­ки ро­ці він збіль­шив­ся на 50,4%.

Ос­ві­та

 

Пра­во ді­тей на здо­бу­т­тя дош­кіль­ної ос­ві­ти в рай­о­ні за­без­пе­чу­ють 24 ди­т­сад­ки, в яких ви­хо­ву­є­ть­ся 1060 ді­тей, а на за­галь­ну се­ред­ню ос­ві­ту – 26 ЗОШ (2490 шко­ля­рів). Спос­те­рі­га­є­ть­ся нез­нач­ний ріст за­галь­но­го уч­нів­сь­ко­го кон­тин­ген­ту.

Про­тя­гом ро­ку вив­ча­лись пи­тан­ня оп­ти­мі­за­ції ме­ре­жі нав­чаль­них зак­ла­дів. Че­рез ма­лий уч­нів­сь­кий кон­тин­гент од­ну шко­лу І-ІІІ сту­пе­нів ре­ор­га­ні­зо­ва­но на сту­пінь ниж­че,  а 8 ма­ло­ком­п­лек­т­них шкіл І-ІІ сту­пе­нів та 8 дош­кіль­них нав­чаль­них зак­ла­дів, що роз­та­шо­ва­ні в бу­дів­лях цих шкіл, об’єд­на­но в нав­чаль­но-ви­хов­ні ком­п­лек­си.

За кош­ти Дер­ж­бюд­же­ту (600 тис. грн.) та міс­це­во­го бюд­же­ту (820 тис. грн.) прид­ба­но шкіль­ний ав­то­бус на 32 по­са­доч­них міс­ця. Всь­о­го на ба­лан­сі від­ді­лу зна­хо­ди­ть­ся 14 шкіль­них ав­то­бу­сів, які під­во­зять на нав­чан­ня та до­до­му 600 уч­нів і 38 пед­пра­ців­ни­ків.

Для по­ліп­шен­ня ма­те­рі­аль­ної ба­зи По­кров­сь­кої ЗОШ І-ІІІ ст., яка виз­на­че­на опор­ною, з міс­це­во­го бюд­же­ту ви­ді­ле­но 1 млн. 100 тис. грн. В зак­ла­ді про­ве­де­но ка­пі­таль­ний ре­монт по­крів­лі та сис­те­ми опа­лен­ня. Прид­ба­но шкіль­ний ав­то­бус на 31 по­сад­ко­ве міс­це (з рай­бюд­же­ту спря­мо­ва­но 900 тис. грн.). За під­трим­ки Мі­ніс­тер­с­т­ва фі­нан­сів Украї­ни та між­на­род­них до­но­рів для опор­но­го нав­чаль­но­го зак­ла­ду По­кров­сь­ка ЗОШ І-ІІІ сту­пе­нів на­дій­ш­ло меб­лів, ла­бо­ра­тор­но­го об­лад­нан­ня на 370 тис. 837 грн., комп’юте­рів – на 212 тис. грн. За­вер­шу­є­ть­ся ка­пре­монт спор­тив­но­го та тре­на­жер­но­го за­лів на за­галь­ну су­му 750 тис. грн., по­бу­до­ва­но спор­т­май­дан­чик зі штуч­ним по­кри­т­тям. Від­кри­то сек­цію гре­ко-рим­сь­кої бо­ро­ть­би та збу­до­ва­ний спе­ці­а­лі­зо­ва­ний зал як фі­лі­ал ДЮСШ.

Поп­ри знач­ні труд­но­щі з проп­ла­тою не­за­хи­ще­них ви­да­т­ків, за кош­ти міс­це­во­го бюд­же­ту в га­лу­зі ос­ві­ти рай­о­ну ви­ко­на­но по­точ­них та ка­пі­таль­них ре­мон­т­них ро­біт, по­ліп­ше­но ма­те­рі­аль­но-тех­ніч­ну ба­зу шкіл і ДНЗ на 4 млн. 828 тис. грн. Зо­кре­ма, прид­ба­но га­зо­ві ко­т­ли у Фе­дії­в­сь­ку ЗОШ І-ІІІ ст., Гли­бо­ко­бал­ків­сь­ку ЗОШ І-ІІ ст., Ре­ше­ти­лів­сь­ку ЗОШ І ст.

За кош­ти міс­це­во­го бюд­же­ту здій­с­не­но ре­кон­с­трук­цію сис­те­ми опа­лен­ня Жов­т­не­вої ЗОШ І-ІІІ ст. вар­тіс­тю 823 тис. 847,94 грн. та сис­те­ми опа­лен­ня Пі­щан­сь­кої ЗОШ І-ІІІ ст. (543 тис. 673,17 грн.).

У 2016 ро­ці за ра­ху­нок кош­тів об­лас­но­го бюд­же­ту про­во­ди­ть­ся ка­пі­таль­ний ре­монт з до­бу­до­вою при­мі­щень спор­тив­но­го ком­п­лек­су Аграр­но­го лі­цею іме­ні І.Г.Бо­ро­вен­сь­ко­го, на що ви­ді­ле­но 9 млн. грн. На те­ри­то­рії цьо­го зак­ла­ду, а та­кож у Плос­ків­сь­кій гро­ма­ді в 2017 р. зап­ла­но­ва­но бу­дів­ниц­т­во спор­т­май­дан­чи­ків зі штуч­ним по­кри­т­тям роз­мі­ром 24 на 42 ме­т­ри.

Охо­ро­на здо­ров’я

Ме­ре­жа пер­вин­ної ме­ди­ко-са­ні­тар­ної до­по­мо­ги рай­о­ну оп­ти­мі­зо­ва­на та пред­с­тав­ле­на Ре­ше­ти­лів­сь­кою ам­бу­ла­то­рією за­галь­ної прак­ти­ки – сі­мей­ної ме­ди­ци­ни, яка об’єд­нує 13, 2 пе­ді­а­трич­ні діль­ни­ці, 26 фель­д­шер­сь­ких пун­к­тів, не­від­к­лад­ну ме­дич­ну до­по­мо­гу з ці­ло­до­бо­вим сес­трин­сь­ким пос­том, ден­ний ста­ці­о­нар за­галь­ною чи­сель­ніс­тю 76 лі­жок, у то­му чис­лі 56 –  у сіль­сь­кій міс­це­вос­ті.

Упро­довж 2016 ро­ку ви­ді­ле­но до­да­т­ко­ві кош­ти з рай­он­но­го бюд­же­ту на сис­те­му пер­вин­ної ме­ди­ко-са­ні­тар­ної до­по­мо­ги на су­му 858 тис. 657 грн., суб­вен­ції із се­лищ­но­го бюд­же­ту (58 тис. 500 грн.) та із сіль­сь­ких бюд­же­тів (181 тис. 327 грн.). За ра­ху­нок до­да­т­ко­вих асиг­ну­вань здій­с­не­но впро­вад­же­них енер­гоз­бе­рі­га­ю­чих тех­но­ло­гій шля­хом за­мі­ни ві­кон та вхід­них две­рей у спо­ру­дах Цен­т­ру ПМСД, фель­д­шер­сь­ких пун­к­тів с. Бі­ло­ко­ні, с. Шку­ру­пії­в­ка, с. Ко­ло­тії, с. По­кров­сь­ке. За­вер­ше­но ре­монт бу­дів­лі діль­ни­ці лі­ка­ря за­галь­ної прак­ти­ки – сі­мей­ної ме­ди­ци­ни с. Шев­чен­ко­ве, окре­мих ро­бо­чих ка­бі­не­тів у діль­ни­ці ЗПСМ с. Де­ми­дів­ка, фель­д­шер­сь­ких пун­к­тів с. Но­ва Ми­хай­лів­ка, с. Пус­то­ва­ри, ре­монт га­раж­но­го при­мі­щен­ня, діль­ни­ці ЗПСМ с. Пі­ща­не, по­точ­ний ре­монт ро­бо­чих ка­бі­не­тів Цен­т­ру ПМСД, ре­монт та об­лаш­ту­ван­ня при­мі­щен­ня тре­нін­го­во­го кла­су для ре­а­лі­за­ції Про­ек­ту Сві­то­во­го бан­ку.

До­да­т­ко­ві кош­ти спря­мо­ву­ва­ли на прид­бан­ня окре­мих ви­дів ме­дич­но­го об­лад­нан­ня для Цен­т­ру ПМСД та йо­го струк­тур­них пі­дроз­ді­лів, за­без­пе­чен­ня піль­го­вим лі­ку­ван­ням окре­мих груп на­се­лен­ня, прид­бан­ня ме­ди­ка­мен­тів і т.д.

Ос­нов­на проб­ле­ма ме­ре­жі – не­у­ком­п­лек­то­ва­ність шта­т­них по­сад сі­мей­них лі­ка­рів. По­тре­бу­ють до­у­ком­п­лек­ту­ван­ня 2 шта­т­ні по­са­ди сі­мей­них лі­ка­рів на сіль­сь­ких лі­кар­сь­ких діль­ни­цях с. Ло­ба­чі та с. По­кров­сь­ке. На ба­зі Цен­т­ру ПМСД ство­ре­но ба­зу ін­тер­на­ту­ри за фа­хом «за­галь­на прак­ти­ка – сі­мей­на ме­ди­ци­на», де за­вер­ши­ли нав­чан­ня та по­ча­ли пра­цю­ва­ти три лі­ка­рі.

Вто­рин­ну ме­дич­ну до­по­мо­гу в ЦРЛ на­да­ють 42 лі­ка­рі (уком­п­лек­то­ва­ність шта­т­них по­сад ста­но­вить 75,8%) та 75 осіб се­ред­нь­о­го ме­дич­но­го пер­со­на­лу (98%). У 2016 ро­ці пра­цев­лаш­то­ва­но лі­ка­ря-хі­рур­га. За­ли­ша­є­ть­ся по­тре­ба в та­ких лі­ка­рях: те­ра­пев­ти, ла­бо­рант, лі­ка­рі прий­маль­но­го від­ді­лен­ня. Ук­ла­де­но уго­ди на оп­ла­ту про­ход­жен­ня ін­тер­на­ту­ри з рай­он­но­го бюд­же­ту 2-х лі­ка­рів-хі­рур­гів з по­даль­шим пра­цев­лаш­ту­ван­ням у Ре­ше­ти­лів­сь­кій ЦРЛ.

Ви­тра­ти, пов’яза­ні з ви­ко­рис­тан­ням ліж­ко­во­го фон­ду, при­ве­де­ні до мі­ні­му­му, а са­ме – об’єд­на­не хі­рур­гіч­не з гі­не­ко­ло­гіч­ним від­ді­лен­ням та те­ра­пев­тич­не з не­вро­ло­гіч­ним, ско­ро­че­но два ці­ло­до­бо­вих пос­ти.

За кош­ти рай­он­но­го бюд­же­ту впро­вад­жу­є­ть­ся про­ект ре­кон­с­трук­ції (бу­дів­ниц­т­ва) жи­т­ла для ме­дич­них пра­ців­ни­ків на за­галь­ну су­му 750 тис. грн., який зап­ла­но­ва­но за­вер­ши­ти у 2017 р. Ро­зроб­ле­ний та по­да­ний на отри­ман­ня гран­та Про­ект на прид­бан­ня флю­о­ро­гра­фа вар­тіс­тю 1 млн. 400 тис. грн.

В 2016 ро­ці до­да­т­ко­во ви­ді­ле­но з міс­це­во­го бюд­же­ту 885,4 тис. грн., з бюд­же­ту роз­ви­т­ку – 988 тис. грн. За ра­ху­нок кош­тів міс­це­во­го бюд­же­ту в ЦРЛ про­ве­де­но за­мі­ну ві­кон на енер­гоз­бе­рі­га­ю­чі в хі­рур­гіч­но­му кор­пу­сі на су­му 189,8 тис. грн., прид­ба­но ме­ди­ка­мен­ти (284 тис. грн.), про­ве­де­но оп­ла­ту за на­дан­ня пос­луг (крім ко­му­наль­них) – 92,2 тис. грн. і т.д.

Со­ці­аль­ні пи­тан­ня

Дер­жав­ні со­ці­аль­ні до­по­мо­ги  в рай­о­ні отри­му­ють 2027 сі­мей – прак­тич­но кож­на п’ята ро­ди­на. На їх фі­нан­су­ван­ня спря­мо­ва­но 36 млн. 133,4 тис. грн. дер­жав­них суб­вен­цій, що на 12,2% біль­ше по­рів­ня­но з 2015 ро­ком та на 20,9% біль­ше по­рів­ня­но з 2014 ро­ком. Жи­т­ло­ві суб­си­дії то­рік отри­му­ва­ли 7554 сім’ї, то­ді як у 2015-му – 6686, а у 2014-му – 1316.

У Дер­ж­бюд­же­ті не бу­ло пе­ред­ба­че­но ви­да­т­ків для ком­пен­са­ції ав­то­пе­ре­віз­ни­кам ви­т­рат за піль­го­ві пе­ре­ве­зен­ня окре­мих ка­те­го­рій гро­ма­дян на при­місь­ких мар­шру­тах. Але за ра­ху­нок рай­он­но­го бюд­же­ту їм ком­пен­со­ва­но 172,8 тис. грн. По­га­шен­ня бор­гів пе­ре­віз­ни­кам та по­точ­на вип­ла­та ком­пен­са­цій – пер­шо­чер­го­ві зав­дан­ня цьо­го ро­ку.

Для без­пе­ре­бій­ної ро­бо­ти управ­лін­ня со­ці­аль­но­го за­хис­ту на­се­лен­ня з рай­бюд­же­ту бу­ло ви­ді­ле­но 80 тис. грн. і ще 100 тис. грн. – на ка­пре­монт від­ді­лен­ня ста­ці­о­нар­но­го дог­ля­ду с. М’якень­ків­ка.

На об­лі­ку в Єди­но­му дер­жав­но­му ав­то­ма­ти­зо­ва­но­му ре­єс­т­рі осіб, які ма­ють пра­во на піль­ги, пе­ре­бу­ва­ють 332 учас­ни­ки бой­о­вих дій, які бра­ли участь в АТО, та 7 чле­нів сі­мей за­гиб­лих, а на квар­тир­но­му об­лі­ку в Ре­ше­ти­лів­сь­кій се­лищ­ній ра­ді – 39 «атов­ців». У са­на­то­рі­ях об­лас­ті оз­до­ров­ле­но 65 сі­мей де­мо­бі­лі­зо­ва­них учас­ни­ків АТО. Прид­ба­но бу­ди­нок для сім’ї вій­сь­ко­вос­луж­бов­ця М.Ки­ри­лю­ка, який за­ги­нув на Схо­ді Украї­ни.

 

Куль­ту­ра

Ме­ре­жа зак­ла­дів куль­ту­ри рай­о­ну на­лі­чує 67 зак­ла­дів: 35 сіль­сь­ких бу­дин­ків куль­ту­ри та клу­бів, рай­он­ний Бу­ди­нок куль­ту­ри, 26 сіль­сь­ких біб­лі­о­тек, дві рай­он­ні біб­лі­о­те­ки для до­рос­лих та ді­тей, ЦКД,, Обе­ріг», ди­тя­чу шко­лу мис­тецтв, рай­он­ний кра­єз­нав­чий му­зей.

Про­тя­гом 2016 ро­ку су­т­тє­во по­ліп­ше­но фі­нан­су­ван­ня га­лу­зі – з рай­он­но­го бюд­же­ту ви­ді­ле­но 1 млн. 69 тис. 983 грн. На­да­но суб­вен­ції се­лищ­ної та сіль­сь­ких рад на су­му 408 тис. 77 грн. На ці кош­ти вда­ло­ся ви­ко­на­ти по­точ­ні та ка­пі­таль­ні ре­мон­т­ні ро­бо­ти, прид­ба­ти ос­ві­т­лю­валь­ну та му­зич­ну апа­ра­ту­ру, сце­ніч­ні кос­тю­ми то­що.

Про­ве­де­но ро­бо­ту що­до вне­сен­ня ви­шив­ки «бі­лим по бі­ло­му» до Спис­ку еле­мен­тів не­ма­те­рі­аль­ної куль­тур­ної спад­щи­ни ЮНЕС­КО. Па­кет до­ку­мен­тів по­да­но до Мі­ніс­тер­с­т­ва куль­ту­ри Украї­ни.

ЖКГ та роз­ви­ток ін­фрас­трук­ту­ри

На бла­го­ус­т­рій те­ри­то­рій про­тя­гом ро­ку спря­мо­ва­но по­над 4 млн. грн. Це, зо­кре­ма, на ре­кон­с­трук­цію Ме­мо­рі­а­лу Сла­ви та пар­ку Пе­ре­мо­ги в рай­цен­т­рі, ук­ла­ден­ня в се­ли­щі тро­ту­ар­ної пли­т­ки на пло­щі 760 кв.м, влаш­ту­ван­ня пар­ку­валь­них май­дан­чи­ків на вул. Шев­чен­ка та Ста­ро­киї­в­сь­кій. Про­ве­де­но ре­монт тро­ту­а­рів, ре­кон­с­трук­цію да­хів 5-ти ба­га­то­по­вер­хо­вих жи­т­ло­вих бу­дин­ків за кош­ти се­лищ­ної ра­ди в смт Ре­ше­ти­лів­ка, мон­таж лі­ній зов­ніш­нь­о­го ос­ві­т­лен­ня ву­лиць у смт Ре­ше­ти­лів­ка та у с. Се­ні, с. Бі­ло­ко­ні,   с. Ган­жі.

Про­ве­де­но ро­бо­ти з ка­пі­таль­но­го та по­точ­но­го ре­мон­ту до­ріг: у се­ли­щі Ре­ше­ти­лів­ка – на су­му 1 млн. 268,6 грн.; у Пі­щан­сь­кій сіль­сь­кій ра­ді – 255 тис. грн.; на те­ри­то­рії Плос­ків­сь­кої сіль­сь­кої ра­ди – 422 тис. грн.; Па­щен­ків­сь­кої – 120 тис. грн; Фе­дії­в­сь­кої – 226,6 тис. грн..; у се­лі Ли­ман Пер­ший – 501,8 тис. грн.; про­ве­де­но по­точ­ний ре­монт ав­то­до­ро­ги Ре­ше­ти­лів­ка-Но­ві Сан­жа­ри-Нех­во­ро­ща на те­ри­то­рії Ре­ше­ти­лів­сь­кої се­лищ­ної ра­ди на 226,6 тис. грн. та а/д Па­щен­ки-Су­про­тив­на Бал­ка-Лах­ни в се­лі Яцен­ки на су­му 226,5 тис. грн.

Чо­ти­ри за­бу­дов­ни­ки за про­гра­мою «Влас­ний дім» отри­ма­ли кре­ди­ти на су­му 267 тис. грн. На чер­зі пе­ре­бу­ва­ють ще 22 меш­кан­ці рай­о­ну, су­ма кре­ди­ту­ван­ня яких ста­но­вить 2 млн. 680 тис. грн.). Від­ді­лен­ня «Ощад­бан­ку» ви­да­ло 82 кре­ди­ти на­се­лен­ню на впро­вад­жен­ня енер­го­е­фек­тив­них за­хо­дів на су­му 1,272 млн. грн.

Прок­ла­де­но во­до­гін­ну ме­ре­жу в с. Крох­маль­ці Ло­ба­чів­сь­кої сіл­ьра­ди за під­трим­ки Швей­цар­сь­ко-украї­н­сь­ко­го про­ек­ту DES­P­RO, фі­нан­со­ва час­т­ка яко­го ста­но­ви­ла 40% вар­тос­ті ро­біт (330 тис. грн.).

За ра­ху­нок кош­тів об­лас­но­го фон­ду охо­ро­ни нав­ко­лиш­нь­о­го при­род­но­го се­ре­до­ви­ща та міс­це­вих бюд­же­тів ре­а­лі­зо­ва­ні про­ек­ти з прид­бан­ня та за­мі­ни об­лад­нан­ня КНС-1 КП «Во­до­ка­нал» у смт Ре­ше­ти­лів­ка – 138 тис. грн.; за­мі­ни по­ві­тро­ду­вок очис­них спо­руд смт Ре­ше­ти­лів­ка – 138 тис. грн.; ре­кон­с­трук­ції сис­те­ми ае­ра­ції очис­них спо­руд ДНЗ «Ре­ше­ти­лів­сь­кий про­фе­сій­ний аграр­ний лі­цей іме­ні І.Г.Бо­ро­вен­сь­ко­го» – 175 тис. грн.; прид­бан­ня ек­с­ка­ва­то­ра «Бо­рекс» для КП «Во­до­ка­нал» – 630 тис. грн.

На роз­чис­т­ку річ­ки Віль­хо­ва Гов­т­ва спря­мо­ва­но 560 тис. грн. по се­лищ­ній ра­ді та 350 тис. грн. – по По­ті­чан­сь­кій сіл­ьра­ді.

ЩО НАЛЕЖИТЬ ЗДІЙСНИТИ В РОЦІ НИНІШНЬОМУ

Як вид­но, в 2016 ро­ці в рай­о­ні бу­ло не­ма­ло до­брих на­пра­цю­вань, які вар­то роз­ви­ва­ти й прим­но­жу­ва­ти цьо­го­річ.

Серед першочергових завдань-реформування галузі медицини в районі

Розвиток  бази Шевченківської ЗОШ І-ІІІ ст..,яка має стати опорною школою в районі

Будівництво спортивного залу в с.Демидівка

Капітальний та поточний ремонти доріг,на якиі планується витратити понад 4 млн гривень з бюджетів різних рівнів.

На Ре­ше­ти­лів­щи­ні,як говорилося на засіданні колегії, ефек­тив­но вза­є­мо­ді­я­ли, ви­рі­шу­ю­чи важ­ли­ві пи­тан­ня, пред­с­тав­ни­ки всіх гі­лок вла­ди –райрада і РДА, се­лищ­на і сіль­сь­кі ра­ди, на­ші зем­ля­ки-пов­пре­ди в об­лас­ній вла­ді (го­ло­ва  Олек­сандр Бі­лень­кий та його заступник  Ана­то­лій Хан­ко), а також голова ОДА Валерій  .Головко, його заступники  Андрій Пісоцький,Роман Товстий,Олег  Пругло,Микола Білокінь.  Зо­кре­ма, за спри­ян­ня зем­ля­ків-де­пу­та­тів об­лас­ної ра­ди в район за­лу­че­но по­над 25 мільй­о­нів гри­вень.

Роботи на рік чимало,але тверде підґрунтя попереднього року дає всі можливості для втілення задуманого в життя.

_dsc0694_dsc0292_0

 

Перейти до вмісту