Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На центральному ринку Полтави виявили порушення

На центральному ринку Полтави виявили порушення

Адміністративною колегією Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України розпочато розгляд справи за ознаками порушення законодавства про захист економічно конкуренції з боку власника «Центрального ринку» м. Полтави – СТ«МІСЬККООПРИНКТОРГ» у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку комплексних послуг з надання місць для торгівлі продовольчими товарами».

Відділенням на виконання доручення Антимонопольного комітету України здійснюється дослідження ринку послуг з надання місць для торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на ринках м. Полтави. В ході дослідження було встановлено, що вартість торгового місця на Центральному ринку м. Полтави на рівні 10 грн. за 1 м. кв. є економічно необґрунтованою.

Враховуючи це та наявність у СТ «МІСЬККООПРИНКТОРГ» ознак монопольного (домінуючого) становища на ринку комплексних послуг з надання місць для торгівлі продовольчими товарами» в межах м. Полтави, дії Товариства щодо встановлення економічно необґрунтованої вартості надання 1 м. кв. торгового місця містять ознаки порушення конкурентного законодавства у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку шляхом встановлення таких цін, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку. За таких обставин, адміністративною колегією Відділення було розпочато провадження справі щодо СТ «МІСЬККООПРИНКТОРГ».

Наразі розслідування у справі триває.

Перейти до вмісту