Ви тут:
Відео Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавщина, Івано-Франківщина та Закарпаття підписали Меморандум про співпрацю (ФОТО, ВІДЕО)

DSC_0146

Сьогодні в ОКІА “Новини Полтавщини” голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич та голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс підписали тристоронній Меморандум про співпрацю.

Ініціатором підписання документу про співробітництво був Олександр Біленький.

“Ми часто з головами обласних рад обмінюємося досвідом з вирішення багатьох питань у неформальній обстановці. Мабуть, вже настав той час, коли ми повинні налагоджувати зв’язки, зокрема економічні, культурні, освітні, наукові, спортивні. Сьогодні ми робимо перший крок. Хочеться, щоб у майбутньому така взаємодія переросла в інструмент впливу як рада голів обласних рад”, – наголосив Олександр Біленький.

Ідея підписання тристороннього меморандуму про співпрацю виникла спонтанно, зазначив Михайло Рівіс.

“Під час наших спільних відряджень ми домовились, що наше спілкування може принести більше користі, якщо оформимо його у вигляді меморандуму. Кожна область має унікальні можливості та стандартні проблеми. Сьогодні під час сесії обласної ради ми чули ті проблеми, які виникали й на Закарпатті. Так, зокрема, наша область має унікальний досвід транскордонного співробітництва. Ми повинні узгоджувати наші позиції та дії, тоді зможемо впливати на рішення ВРУ та Кабміну”, – розповів Михайло Рівіс.

Нині місцеве самоврядування є лакмусовим папірцем демократії для Європи, переконаний Олександр Сич.

“Саме підписання такого меморандуму допомагатиме нам вирішувати, впорядковувати, “зшивати” та будувати єдину Українську державу. Саме місцеве самоврядування є тим лакмусовим папірцем демократії для Європи. Ми готові і хочемо обмінюватись досвідом у галузі, науки, освіти, культури і спорту. Зокрема мене цікавить питання, як депутати Полтавської обласної ради впорядковують питання користування надрами, які є напрацювання. У нас, наприклад, діє Програма місцевого самоврядування”, – додав Олександр Сич.

Із підписанням тристороннього меморандуму голів обласних рад привітав народний депутат України з Луганщини Сергій Шахов: “Цей меморандум — історична подія. Сьогодні на Полтавщині зібралися і Схід, і Захід, і Центр. Це свідчить, що Україна — єдина”.

DSC_0078

DSC_0129

DSC_0127

DSC_0119

DSC_0082

 

Перейти до вмісту