Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Міський голова Кременчука передав військовим 80-ї ОДШБ сучасний захищений ноутбук (ВІДЕО)

Сьогодні міський голова Віталій Малецький зустрівся із представником 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, кременчужанином Володимиром Черкасовим і передав йому, придбаний бригади, сучасний ноутбук, захищений від вологи, ударів та температурних перепадів. Цей універсальний пристрій допоможе військовим під час виконання важливих бойових завдань з повітряної розвідки. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
24 лютого поточного року у рамках виконання міської програми антитерористичних заходів на 2016 рік депутати міської ради прийняли рішення про виділення коштів для придбання такого ноутбуку цьому військовому підрозділу, який виконує бойові завдання в зоні АТО. На ці цілі з міського бюджету було спрямовано більше  102 тисяч гривень.
Віталій Малецький зазначив, що придбаний для військових ноутбук призначений для виконання тих цілей, які стоять перед підрозділом, і має можливість працювати у польових умовах близько 11 годин без підзарядки. Він також наголосив, що цього року з бюджету міста для надання допомоги військовим підрозділам, які беруть участь у антитерористичній операції виділено близько 3 млн грн, 2,5 млн грн з яких вже використано. Але розуміючи важливість підтримки боєздатності української армії, при перегляді бюджету розглянуть можливість виділення додаткових коштів на ці цілі.
Володимир Черкасов подякував керівнику міста за підтримку військових підрозділів та придбання для них такої вкрай необхідної техніки. Він зазначив, що до цього часу частина не мала такого сучасного ноутбука і під час виконання бойових завдань використовувала звичайні, які швидко виходять з ладу. За словами військового,  цей портативний комп’ютер стане у нагоді для проведення повітряної розвідки та керування безпілотними літальними апаратами. Він також повідомив, що вже наступного тижня його доставлять на передову, завдяки чому  військові матимуть можливість здобувати і оперативно передавати командуванню вкрай важливу  інформацію.

 

Перейти до вмісту