Ви тут:
Аналітика Головне Захисник України Полтавщина Суспільство 

Лише десятій частині мобілізованих полтавських бійців вдалося знайти роботу – Довженко

довженко

На сьогодні надзвичайно гостро постала проблема з зайнятістю мобілізованих полтавських бійців. Лише десять відсотків з них змогли працевлаштуватися, – зазначив на нараді в облдержадміністрації керівник Центру надання допомоги учасникам АТО в Полтавській області Валерій Довженко.

За його словами, ринок пропозиції праці не відповідає грошовій компенсації, і на зарплату 2-3 тис. грн неможливо вижити, треба шукати інший підробіток.

Загалом, 1 476 учасників АТО Полтавщини нині офіційно перебуває на обліку в центрах зайнятості, з них працевлаштовано лише 194 бійця.

Офіційно безробітним зареєстрований і сам Валерій Довженко, – зазначив він в інтерв’ю Новинам Полтавщини. Уся його допомога бійцям АТО з вирішенням житлових чи земельних проблем відбувається на волонтерських засадах.

За його словами, нині скрізь відчувається кадровий голод, в тому числі і в центрах допомоги бійцям АТО. Досі не знайшлося волонтера-керівника центру  в Козельщині, який би на громадських засадах зголосився допомагати бійцям. Також є кадрова проблема у Комсомольську.

“Усі гарно пишуть критичні пости у соціальних мережах, можуть кричати голосно “Зрада!” чи “Перемога!”, а коли доходить до реальної допомоги, то ніякої  діяльності не спостерігаються”, – зазначив Довженко.

Він пообіцяв, що у Козельщині і Комсомольську віднайде керівників центрів допомоги учасникам АТО:

За словами Довженка, основні проблеми бійців АТО зосереджені у Полтаві.

Волонтери по районам, як правило, суміщають роботу з основною і усі питання вирішують на ентузіазмі:

Перейти до вмісту