Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина Фотогалерея 

У Полтаві відкрили традиційну виставку “Нафта. Газ. Сервіс”

DSC_0422

У виставковому залі Полтавського міського будинку культури відкрили традиційну ХІІ спеціалізовану виставку нафтогазової промисловості “Нафта. Газ. Сервіс — 2016”, яка триватиме 18-19 лютого.

Цього року участь беруть фахівці більше сорока провідних підприємств України та зарубіжжя у сфері видобування нафти і газу та надання сервісних послуг. Вони представляють новітні розробки, технології та проекти для підвищення ефективності освоєння нафтогазових надр.

На відкритті виставки учасників привітав перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький.

Полтавщина — один із найбільших нафтогазових регіонів України. Нафтогазова промисловість — стратегічна для економіки держави, а для полтавців — це понад 100 тисяч робочих місць. Саме на таких заходах, як виставка “Нафта. Газ. Сервіс”, є умови для діалогу представників влади і бізнесу, для співпраці інвесторів та виробників”, – зазначив Андрій Пісоцький.

Основною метою є неформальне спілкування фахівців галузі, обмін досвідом та налагодження партнерських відносин, наголосив організатор, директор виставкового центру “ТІС” Сергій Семізаров.

“Велика наукова складова, представлена на виставці, та спілкування учасників — все це для того, щоб знизити вартість газу та нафти. Полтавська обласна влада сьогодні підтримує нас. Цьогорічна виставка демонструє високий ріст постійних учасників, а наукова складова представлена якнайкраще”, – розповів Сергій Семізаров.

Окрім фахівців провідних підприємств участь взяли й навчальні заклади, зокрема Полтавський нафтовий геологорозвідувальний технікум ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка, Державний навчальний заклад “Гадяцьке аграрне училище” та Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

Ми намагаємося співпрацювати із представниками потужних підприємств та компаній, пропонуємо їм нові наукові розробки. Також тісно співпрацюємо з університетами Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини. Наші студенти їздять туди на навчання, отримують подвійні дипломи”, – викладач Андрій Юрич.

У межах виставки проведуть науково-практичну конференцію: “Співпраця наукових установ, навчальних закладів та підприємств у розвитку видобувної галузі та підготовці фахівців”, під час якої свої здобутки представлять керівники Спілки буровиків України, Інституту геологічних наук НАН України, НАК “Нафтогаз України”. Також на засіданнях “круглих столів” обговорять буріння глибоких та надглибоких свердловин, впровадження інноваційних рішень для розвідки та видобування вуглеводнів у складних гірничо-геологічних умовах.

Перейти до вмісту